A kert, amely Jókait ihlette

Több szervezet közös összefogásban egy ingyenes Családi Napra invitál titeket a Jókai-kertbe.

Szerző:
mme.hu
Fotó:
mme.hu
2013. szeptember 11.

Több szervezet közös összefogásban egy ingyenes Családi Napra invitál titeket a Jókai-kertbe.

 

Hasznos információk
Helyszín: Jókai-kert,
Budapest XII. ker., Költő u. 21.


Megközelítés: A Széll Kálmán tér - Várfok utcából induló 21 vagy 21A jelzésű buszokkal, vagy a fogaskerekű vasúttal a Városkút megállóig. A Városkút megállótól kb. 200 méter sétával juthatunk a kert bejáratáig.
 

További információ:

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

2013. szeptember 14-én, szombaton a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Keve András Madártani és Természetvédelmi Szakkönyvtár ingyenes családi napot tart Jókai Mór egykori svábhegyi birtokán, ahol megérthetjük, mi ihlette a természetszerető írót regényei megírására. A kertben gyümölcsfák, rózsakert, szőlőlugas, kőpark és madárdal fogadja a látogatókat.


Megismerkedhettek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sokrétű tevékenységével, a madárgyűrűzéssel, odúkészítéssel, a madarak védelmével és bepillantást nyerhettek a jeladókkal felszerelt madarakkal kapcsolatos kutatásokba is. A reggel 10-től délután 17 óráig tartó programokban a gyerekekre is gondoltak a szervezők. Lesznek játszóházak, játékos vetélkedők is, ahol az iskolások sok új dolgot tanulhatnak az élővilágról és a temészetvédelemről.

 

Ezen a napon a könyvek is főszerepet játszanak. Megismerhetitek a Keve András Madártani és Természetvédelmi Szakkönyvtárat és könyvritkaságokkal is megismerkedhettek.

Cikkajánló