A megyei elnökök találkoztak

2014.08.09-én a Magyar Természetjáró Szövetség megyei elnökei találkoztak Budapesten. A főbb témák között szerepelt az új tagnyilvántartó rendszer, valamint a jelzésfestések koordinálása.

Szerző:
MTSZ
Fotó:
Győri Tamás József
2014. augusztus 13.

2014.08.09-én a Magyar Természetjáró Szövetség megyei elnökei találkoztak Budapesten. A főbb témák között szerepelt az új tagnyilvántartó rendszer, valamint a jelzésfestések koordinálása.

Győri Tamás József, az MTSZ igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd hangsúlyozta, hogy szövetségünk országos központja a jövőben is számít a megyei szervezetek segítségére, munkájára.

 

A találkozón bemutatták a megújult tagnyilvántartási rendszert, amely sokkal átláthatóbbá, kezelhetőbbé alakítja a jövőben a tagság nyilvántartását, így segíti az MTSZ és a hozzá csatlakozó szervezetek koordinációs munkáját. Az új rendszer alapja a természetjáró kártya, amely tagkártyaként is funkcionál. A Magyar Természetjáró Szövettség célja, hogy a jövőben ennek a kártyarendszernek a kedvezményt biztosító körét jelentősen bővítse.

 

A civil törvény változásai lehetővé tették, hogy új szövetségek, társulások is tagjaivá válhassanak a Magyar Természetjáró Szövetségnek. Az új nyilvántartó rendszert ezekre a változásokra már felkészítette az MTSZ.

A hétvégi találkozón a megyék képviselői sikeresen megállapodtak a Magyar Természetjáró Szövetséggel kötendő egyéni együttműködésekkel kapcsolatban is. A megállapodásokat ezekben a napokban írják alá. A tavalyi rendszerhez hasonlóan, feladatalapú finanszírozásról született döntés.

 

Az MTSZ Országos Központja egyezségre jutott a jelzésfestések lebonyolításával kapcsolatban is a megyei szövetségek vezetőivel, hogy a jövőben ezt a feladatot is gyorsan és hatékonyan tudjuk megoldani.

Szövetségünk hírei:
Változások lesznek a túravezetők képzésében
Portré - A köztiszteletben álló természetjáró

Cikkajánló