A XX. GYOT FŐSZERVEZŐINEK „CSÚCS-TALÁLKOZÓJA”

Tatán az Öreg-tó Club Hotel látta vendégül a XX. Gyalogtúrázók Országos Találkozója főszervezőit, ahol az egyik legfontosabb napirendi pont volt a 3 szállásadó összehangolt tevékenységének az ismertetése.

 

2012. december 6.

Tatán az Öreg-tó Club Hotel látta vendégül a XX. Gyalogtúrázók Országos Találkozója főszervezőit, ahol az egyik legfontosabb napirendi pont volt a 3 szállásadó összehangolt tevékenységének az ismertetése.

 

A találkozón jelen volt Dr. Simkó Gabriella MTSZ igazgató, Horváthy Lóránt Tata alpolgármestere, a KEM SZÖSZ elnöke, Berczelly Attila Tatai Váruskapu Zrt vezérigazgatója, Márkusné Sinkó Ildikó Tata Móricz Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója, Magyarics Gábor a Tata és Kistérsége Turisztikai Egyesület menedzsere és a 3 szállásadó, Nyitrai Rita a Tatai Öreg-tó Club Hotel ügyvezetője, Szeri Éva az Esély
Alapítvány titkárának megbizottja, Kálazy Sándor az Öreg-tó Kemping vezetője és Horváth Zoltán a KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség elnöke, a XX. GYOT főrendezője.

 

Horváthy Lóránt köszöntötte a megjelenteket és kérte az MTSZ igazgatóját, hogy továbbítsa azt a felkérést, mely szerint a KEM SZÖSZ Garancsi Istvánt a MTSZ elnökét, miniszterelnöki megbízottat is felkéri a XX. GYOT fővédnökének. Michl József Tata város polgármestere már korábban elfogadta a fővédnöki felkérést. Védnök lett Berczelly Attila vezérigazgató és Horváthy Lóránt alpolgármester is.

 

A „csúcs-találkozó” egyik legfontosabb napirendje volt a 3 szállásadó összehangolt tevékenységének az ismertetése. Mind a hárman kinyilvánították, hogy idei kedvezményes áron biztosítanak szállást a találkozó résztvevőinek és igény alapján a reggelit és vacsorát is meglehet rendelni náluk. Közös helységeiket felajánlották a programok részére és természetesen a 3 tábor összenyitását, átjárhatóságát is biztosítják. Külön megállapodás alapján 2013. március 15-ig fenntartják szállásaikat a jelentkezőknek, akik közül már sokan jelezték igényüket.

 

A Turisztikai Egyesület folyamatos információs irodával, információs anyagokkal és idegenvezetőkkel segít. Összeállítja a Tata városában fellelhető idegenforgalmi lehetőségek, programkínálatok listáját a résztvevők számára. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár helyismereti tesztfeladatokat állít össze. Az MTSZ is támogatja a rendezvényt és természetesen az új Turista Magazinban valamint a honlapján is folyamatosan biztosít tájékoztatási lehetőséget.

 

Horváth Zoltán ismertette a főbb gyalogos, autóbuszos és kulturális programok tervezetét és elmondta, hogy 100 önkéntes segíti szervezést. Eddig 8 megyei szakosztály ajánlotta fel segítségét az operatív munkában az előkészítésben és lebonyolításban. Az operatív csoportok vezetőinek összevont megbeszélése, programegyeztető ülése november végén lesz, amikorra is el kell dönteni a végleges programot a 2013. május 17-20. között - Pünkösdkor - megrendezésre kerülő XX. GYOT négy napjának minden lényeges mozzanatát.

 

Cikkajánló