Az Alföld gyöngyszeme - Gyopárosfürdő

A mozgásszervi, nőgyógyászati, urológiai, bőrgyógyászati és idegrendszeri betegségekben szenvedők számára egyaránt jótékony hatással bírhat egy gyopárosi fürdőkúra.

Szerző:
http://gyoparosfurdo-oroshaza.hu/
Fotó:
Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő ZRt
2013. december 13.

A mozgásszervi, nőgyógyászati, urológiai, bőrgyógyászati és idegrendszeri betegségekben szenvedők számára egyaránt jótékony hatással bírhat egy gyopárosi fürdőkúra.

A 670 métermélységű termálkút vizét 1999-ben nyilvánították gyógyvízzé. A gyógyvizet — mely az alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvizek csoportjába tartozik, s magas metakovasav tartalommal bír — 47 Celsius-fokos hőmérsékleten nyerik ki a talajból, s innen hűtik a kezeléshez éppen szükséges hőfokra. A vízben található hatóanyagok a kúrák során fájdalomcsillapító hatásukkal megkönnyebbülést hoznak a beteg, fájó testtájékon, s fokozzák a szervezet regenerációs képességét, ezzel is támogatva a mielőbbi gyógyulást.
 

A gyopárosi fürdő termálvize 34 Celsius-fok alatt gyulladáscsökkentő, míg magasabb hőmérsékleten az izmok görcsösségét oldó hatásával lehet gyógyír panaszainkra.
A vízgőzt, a párát belélegezve légúti betegségeinken segíthet, bőrünkkel érintkezve pedig a legkülönbözőbb bőrbetegségek, így az ekcéma, a lichen vagy a pikkelysömör (pszoriázis) okozta bőrgyulladás kezelésének támogatására is kitűnően alkalmas.

 


 

Gyopárosfürdő jó példa arra, hogy nem csupán a hévízi gyógyvíz gyógyító hatású. A gyopárosi gyógyvíz — a teljesség igénye nélkül — segít porckorongkopás, porckorongsérv, a gerinc kopása és egyéb ízületi (kéz, térd, csípő, boka) kopások, ideg- és ízületi gyulladások, valamint a csontritkulás okozta panaszok esetén is, de alkalmas a legkülönbözőbb sérülések utókezelésre és műtétek utáni rehabilitációra is. Segítséget nyújt az idült nőgyógyászati és urológiai gyulladások megszüntetéséhez, s a meddőség bizonyos formáinak orvoslására is alkalmazható gyógymód. Az agyi érbetegségek nyomán kialakult izomgörcsök enyhítését, megszüntetését célzó kezelések során is bevált módszer, ahogyan például a Parkinson-kórban szenvedők számára is könnyebbséget hozhat.

 


 

A Gyopárosi Gyógyfürdő gyógyászati részlegén nem csupán gyógyvizes medence- vagy kádfürdő segíti egészségünk visszanyerését, hanem különböző egészségügyi szolgáltatások sora is. A súlyfürdőt — öt évnél nem régebbi röntgenlelet bemutatását követően — a nyaki és ágyéki porckorong, a csípő, a térd és a bokaízületi megbetegedéseiben, kopásában szenvedők számára ajánlják.
A szénsavas fürdőkezelés az érrendszeri betegségekkel (magas vérnyomás, érszűkület, szívműtét utáni lábadozás, stb.) küzdők számára, míg a tangentoros kezelés (víz alatti vízsugármasszázs) az izomzattal kapcsolatos megbetegedésben (Bechterew-betegség, csontritkulás) érintettek panaszaira lehet gyógyír. Gyopárosfürdőn lehetőség nyílik víz alatti gyógytornán és csoportos gyógyúszáson való részvételre is.
 

Cikkajánló