Az új TévÚt appal belefeledkezhetsz a természetbe

Eltévedő applikációt fejlesztettek a természetjáróknak, hogy minél tovább tartson kedvenc időtöltésük, a túrázás.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
2024. április 1.

Eltévedő applikációt fejlesztettek a természetjáróknak, hogy minél tovább tartson kedvenc időtöltésük, a túrázás.

A Passzív Magyarországért Egyesület bejelentette, hogy idén tavasszal elkészültek a TévÚt nevű applikációjukkal, amelyet kimondottan természetjáróknak fejlesztettek.

„A felhasználók igényeit meghallgatva készült el ez a hiánypótló alkalmazás, melynek segítségével a lehető legtöbb időt tölthetjük a természetben, valamint új tájakat és embereket is megismerhetünk” – avatott be minket a részletekbe Loszt Gáspár, az egyesület elnöke az applikációt bemutató sajtótájékoztatón.

Loszt elmondása szerint rengeteg jobbnál jobb túraapp van már a piacon, melyek a terepen is segítenek a navigációban, és sokukkal a lehető legrövidebb útvonalon juthatunk el a célunkig.

„A TévÚt azzal tűnik ki a kínálatból, hogy a felhasználóit a lehető leghosszabb úton jutatja el egy algoritmus által kiválasztott helyre. Tehát a használója nem tudhatja, hogy a végén hova és mikor érkezik majd meg, abban viszont biztos lehet, hogy sokat fog gyalogolni, és rengeteg új impulzus éri” – árulta el Loszt, hozzátéve, hogy ő maga Hűvösvölgyből indulva, Csobánka érintésével végül Nepálban kötött ki az app tesztelése során.

Mint megtudtuk, az ingyenesen letölthető TévÚt egyelőre csak androidos telefonokon érhető el, de amint visszatér az egyik tesztelést végző fejlesztőjük Alaszkából, máris nekiállnak az iOS-es verziónak is.


Cikkajánló