Dobogós lett a Galyatető Turistacentrum a Szállás.hu versenyén

A GTC harmadik helyezést ért el az egyik legnépszerűbb szálláskereső oldal megmérettetésén „szakmai panzió, apartman, vendégház” kategóriában.

Szerző:
szallas.hu/TM
Fotó:
szallas.hu
galyacentrum.hu
2018. december 14.

A GTC harmadik helyezést ért el az egyik legnépszerűbb szálláskereső oldal megmérettetésén „szakmai panzió, apartman, vendégház” kategóriában.

A Szállás.hu idén hatodik alkalommal adta át Az Év Szállása - 2018 verseny díjait számos kategóriában. A cél most is az volt, hogy elismerést kapjon a rengeteg kemény és összetett munka, ami egy szálláshely üzemeltetésével jár, emellett szerették volna kihangsúlyozni a minőség fenntartásának és javításának fontosságát is Magyarországon, amit semmi nem tükröz vissza pontosabban, mint a vendégek véleménye - fogalmaznak.

 


Szavazni július 19-től október 30-ig lehetett az összes szálláshelyre, amely szerepelt az oldalon. A végeredmények a Szallas.hu-n keresztül foglaló vendégek értékelése, az oldalra látogatók szavazatai, valamint a szakmai zsűri véleménye alapján alakultak ki.

 


Az Év Szállása a Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa Hotel lett, a különdíjat a Pangea Hotel Nyíregyháza kapta. „Szakmai panzió, apartman, vendégház” kategóriában a Tree Houses Noszvaj vitte a prímet, második az Aranygombos Fogadó Telkibánya lett, a harmadik pedig a Galyatető Turistacentrum. A díjazottak listáját ide kattintva éred el. 

 

A Galyatető Turistacentrum

A turistacentrum épületét eredetileg azzal a céllal emelték 1938-ban, hogy a galyatetői Nagyszálló kialakítása előtt kipróbálhassák, milyen módon célszerű felépíteni a javarészt andezitből álló falakat. A létesítmény számos funkciót töltött be az évek során: volt építési iroda, a hotel személyzetének a szállása, pékség, síkölcsönző, iskola és kocsiszín is, ám az utóbbi időben kihasználatlanul állt. Felújítását Kovács Csaba és Vass-Eysen Áron építészek tervei alapján végezték 2014-2015-ben. Az épület földszintjén családias közösségi tér található, és étterem üzemel, valamint itt helyezkedik el az akadálymentesített szoba is.

Az első emeleten 5 darab 2-4 ágyas, különálló fürdőszobával ellátott szobában térhetnek nyugovóra a vendégek, a második szintet pedig a nagy dormitórium uralja. Az egy légterű helyiségben összesen 32-en férnek el a négyesével elszeparált emeletes ágyakon. Kint sátrazni is lehet, az erre alkalmas területen körülbelül 10-15 sátor felverésére van lehetőség. Az épület udvarán találunk zárható szekrényeket, illetve vizesblokkot, a zarándokokat pedig az elmélyülésre alkalmas csendes helyiség várja. Még több infót a turistacentrum oldalán találsz, ha pedig a mi szubjektív benyomásainkra vagy kíváncsi, kattints ide

 
 

 

Kapcsolódó cikkeink:

GTC-effektus - Hegyi minimalizmus újracsomagolva

Építészeti versenyen indul a Galyatető Turistacentrum

Mindenkit levesz a lábáról a Galya-kilátó és a Galyatető Turistacentrum

Átadták a Galyatető Turistacentrumot és a Galya-kilátót

Cikkajánló