Túraajánlat

Éjszakai kaland a vadregényes erdőrezervátumban

Az emberek nagy többsége szinte soha nem járt még a telehold fényénél éjjel az erdőben, nem látta a holdfényben csillogó tájat, a Tátika ormáról körbetekintve.

Szerző:
Sinka Gábor (BFNPI)
Fotó:
Gulyás Attila
2014. január 13.

Az emberek nagy többsége szinte soha nem járt még a telehold fényénél éjjel az erdőben, nem látta a holdfényben csillogó tájat, a Tátika ormáról körbetekintve.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket egy éjszakai túrára. A Tátika várához a telihold fényénél, kunhalmok között, vadregényes erdőrezervátumon keresztül vezet az út. Találkozás ideje, helye: 20:00 óra, Zalaszántó, Turul parkoló, GPS: 46,892876° 17,229670° A túra hossza 12 km, szintkülönbség kb. 250 m

 

 

Miért is?
Az emberek nagy többsége szinte soha nem járt még a telehold fényénél éjjel az erdőben, nem látta a holdfényben csillogó tájat, a Tátika ormáról  körbetekintve. Nos ha eljössz erre a 12 kilométeres - nem túl rövid és talán egy kissé fárasztó, - éjszakai túrára, akkor láthatod amint a telehold fénye megvilágítja a vaskorban itt élt nép temetőhalmait, sétálhatsz a több mint 200 éves ősbükkösben és a Tátika várából körbenézve gyönyörködhetsz az eléd táruló tájban.

 

 

2014. január 17-én holdtölte lesz, ezen a remélhetőleg felhőtlen, fagyos estén a szokásos TV és/vagy monitornézés helyett öltözz fel jó melegen (az időjárásnak megfelelően), vértezd fel magadat egy kis elszántsággal és húzd fel a túrabakancsodat.

A termoszba tölts valami meleg italt, a hátizsákba tégy valami harapnivalót és lámpát, aztán találkozzunk Zalaszántón, a Turul étterem melletti parkolóban, este 8 órakor.


Szükséges felszerelés: Lámpa, időjárásnak megfelelő öltözet és lábbeli, láthatósági mellény, ennivaló, meleg ital.

 

A részvétel térítésmentes.

 

 

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

Részletes információ: Sinka Gábor, +36 30 491 0063, sinkagbr@gmail.com

 

Korábbi élménybeszámoló erről a túráról.
 

Cikkajánló