Elkapták az életveszélyessé tett vadászlesek rongálóit

A Pilisi Parkerdő területén vadászleseket rongáló párost január 7-én fogták el. Egyelőre nem tudni, mi volt a motivációjuk.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Forrás:
Telex
Turista Magazin
2022. január 19.

A Pilisi Parkerdő területén vadászleseket rongáló párost január 7-én fogták el. Egyelőre nem tudni, mi volt a motivációjuk.

Tavaly novemberben adott ki a Pilisi Parkerdő Zrt. egy közleményt, amely szerint augusztus óta ismeretlen tettesek folyamatosan rongálják a vadászleseket Budapesten a II. és XII. kerületben, illetve Solymár és Remeteszőlős határában. Az elkövetők különböző módon tették tönkre a magasleseket. Volt, hogy egyszerűen felborították a fából készült építményeket, a létrák fokait kettévágták, vagy éppen a les padlózatát, illetve annak tartószerkezetét gyengítették meg úgy, hogy szinte észrevehetetlenül belefűrészeltek a fadeszkákba, tartógerendákba.

Más esetben a lest tartó oszlopot teljesen átfűrészelték, majd a vágás helyét sárral gondosan betapasztották, hogy az láthatatlanná váljon, így veszélyeztetve a szolgálatot végző vadászok és kirándulók, közöttük gyerekek testi épségét – írtuk akkor. Szerencsére súlyos baleset nem történt. Az erdőkből vadkamerák és egyéb berendezések is eltűntek, ötmillió forintos kár keletkezett. Az erdészet feljelentést tett rongálás és veszélyeztetés miatt.

Végül a police.hu-n egy felhívást tettek közzé a rongálók fotóival. Többen is jelentkeztek, hogy látták őket, ez alapján sikerült elfogni a párost január 7-én budapesti lakásukban – adja hírül a Telex. A 45 éves férfi és a 27 éves nő ellen a rendőrség jelentős kárt okozó rongálás miatt indított büntetőeljárást. Azt is vizsgálják, hogy van-e közük az eltűnt vadkamerákhoz.

A motivációjuk nem ismert. Az eset kirívónak számít, korábban nem volt példa hasonlóra, nemcsak a Pilisi-parkerdőben, de az egész országban sem.

Cikkajánló