Elkezdődött a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Szeptember 14-től egy héten át a hazai nemzetipark-igazgatóságok érdekes túrákkal és izgalmas programokkal várják a természetkedvelőket.

Szerző:
TM
Fotó:
Adobe Stock
2020. szeptember 11.

Szeptember 14-től egy héten át a hazai nemzetipark-igazgatóságok érdekes túrákkal és izgalmas programokkal várják a természetkedvelőket.

Az esemény nyitórendezvényét ezen a hétvégén tartják a Gödöllő Királyi Kastélyban, a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválhoz kapcsolódva. A rendezvényen a látogatók megismerhetik a nemzeti parkok természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatát és megkóstolhatják a különleges "Nemzeti Parki Termékeket".

A Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer idén ünnepli 10 éves jubileumát. Az első végjegyes termékeket akkor az Őrségben adták át, ezért a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitófesztiváljának kiemelt vendége idén az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság

Egy termék vagy egy szolgáltatás akkor kaphat védjegyet, ha az adott régióból származik, előállítása környezetkímélő módon történt, jó minőségű, és az adott területhez, kulturális örökséghez, helyi hagyományokhoz és értékekhez közvetlenül kapcsolódik.

A Magyar Nemzeti Parkok Hetén, szeptember 14-20 között valamennyi nemzeti parkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetkedvelőket, földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

A hét programjai ITT érhetőek el.

Cikkajánló