Emlékművet állítanak a világvándornak

Jean Beliveau, a kanadai világvándor részvételével avatják fel Rákóczifalván a világvándor emlékparkját és a Világ Lépés emlékművet 2014. június 28-án.

Szerző:
Vajk Ödön
Fotó:
Paul Chiasson
2014. június 25.

Jean Beliveau, a kanadai világvándor részvételével avatják fel Rákóczifalván a világvándor emlékparkját és a Világ Lépés emlékművet 2014. június 28-án.

Jean Béliveau a kanadai világvándor 11 év alatt 75 ezer kilométert tett meg gyalog, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek elleni erőszakra és hirdesse a nemzetek békés egymás mellett élését. Világkörüli útjának 40000. kilométere a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalván volt.  

 

 

Látogatás 2007-ben a rákóczifalvai Macimúzeumban

 

Rákóczifalva

oRákóczifalva és közvetlen környéke számos történeti és természeti értékkel rendelkezik, melyek együttese kiváló, akár több napos kirándulási célpont (Macimúzeum, Madárpark, a városközpont szobrai és épületei, Tiszai ősi hullámtér-Tiszaparti tanösvénnyel, Gyurgyalagtelep, Szolnok felé a Repülőmúzeum, a közeli Alcsi-Holt Tisza, vagy kishajóval áthajózva Tiszavárkony régészeti értékei, Árpád és közép kori emlékei, művésztelepe)

 

Rákóczifalvára Szolnokról kerékpárút, és a piros sáv gyalogos turistaút vezet.

 

2007. január 6-án lépte át Abony és Szolnok között, Jász-Nagykun-Szolnok megye határát, majd Rákóczifalva határában érte el világkörüli útjának 40000. kilométerét. Ez alkalomból Abonytól Rákóczifalváig számos természetjáró kísérte az útján.

 

 

2014. június 28-án, szombaton, az Arató Falatok Ünnepén, 15 órakor kezdődik az ünnepség, amelynek fővédnöke Kövér László, az országgyűlés elnöke. A látványos és számos különleges produkcióval kecsegtető rendezvényen maga a világutazó is beszédet mond majd, az avatás után, 17.40-kor pedig "Világkör" című előadását is megtartja a múzeumban.Az eseményről a Turista Magazin részletes tudósítással számol be a jövő héten.

 

Cikkajánló