Hírek

Ezek a legjobb balatoni strandok

Idén megújult a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő rendszer. A szigorúbb pontozással és csillagokkal történő rangsorolásban a nevezett strandok közül a 8 legjobb kapott három-, 14 kettő- és 5 egycsillagos minősítést.

Szerző:
MTI
TM
Fotó:
vonyarcvashegy.hu
2015. június 29.

Idén megújult a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő rendszer. A szigorúbb pontozással és csillagokkal történő rangsorolásban a nevezett strandok közül a 8 legjobb kapott három-, 14 kettő- és 5 egycsillagos minősítést.

A vizsgált szempontok közé tartozott egyebek között: a vízimentés, a megfelelő vízminőség mellett a látogatók kényelmét, komfortját biztosító szolgáltatások színvonala, a mozgáskorlátozottak és a kisgyermekes családok kiszolgálása, a sportolási lehetőségek, a vizesblokkok felszereltsége, tisztasága, a játszóterek árnyékolása vagy a meder állapota. Értékelték a vendéglátóegységek kínálatát, az értékmegőrző, wifi-hálózat vagy a kerékpártárolók meglétét és a parkolókat is.

 

A vonyarcvashegyi Lidó Strand

 

A strandokat 1, 2 vagy 3 csillaggal rangsorolták, emellett különdíjakat is kiosztottak. A legcsaládbarátabb strand a balatonfüredi Esterházy-strand lett, a leginkább kerékpárosbarát a balatonberényi községi strand, a legsportosabb pedig a vonyarcvashegyi Lidó. A legjobb balatoni szabadstrand minősítést a balatonboglári Platán kapta, míg a legtöbb pontot elérőnek járó jutalmat a balatongyöröki községi strand nyerte el.

 

Nézegess retró fotókat a Balatonról


Háromcsillagos minősítésben részesült a Lidó (Vonyarcvashegy), az Esterházy-strand (Balatonfüred), a Kisfaludy-strand (Balatonfüred), a csopaki, a szigligeti és a balatongyöröki községi strand, a Napfény strand (Balatonlelle), a Diási Játékstrand (Gyenesdiás).


Kétcsillagos minősítést kapott a Fövenyfürdő (Balatonfűzfő), az ábrahámhegyi, a zánkai, az alsóőrsi, a balatonberényi községi fürdő, a balatonakali strand, a Wesselényi-strand (Balatonalmádi), a balatonszárszói és a balatonfenyvesi központi strand, a Badacsony strand (Badacsonytomaj), a Platán strand (Balatonboglár), a balatonföldvári Keleti Strand, a városi strand (Keszthely) és a zamárdi Nagystrand.


Egycsillagos minősítést ért el a Helikon Strand (Keszthely), a Libás strand (keszthely), a badacsonytomaj városi strand, a Tobruk strand (Balatonfűzfő) és a siófoki Nagystrand Siófok.

A 12. éve működő minősítési rendszerben a korábbi évek gyakorlatához képest idén újdonság volt, hogy a bíráló bizottság - amelybe bevontak balatoni civil szervezeteket is - nem a szezonra való felkészülésekor, hanem a nyitások után, üzemelés közben látogatta meg a nevezőket.


A díjakat pénteken Gyenesdiáson adták át, a minősített fürdőhelyek többségükben északi parti fizetős strandok.

Kapcsolódó cikkek:
Találj rá kedvenc balatoni kempingedre
Még több hír a Balatonról

Cikkajánló