Keresés eredménye

Lehet már fürödni a Balatonban?

Nyakunkon a hosszú hétvége, amikor akár kishíján 30 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, így kezdhetünk azon morfondírozni, vajon nagyobb tavaink alkamasak-e már a strandolásra.

2023.05.26.

Tekerj el a Balatontól: kerékpáros túrák a tó nyugati csücskében

Ha már háromszor körbetekerted a Balatont, vagy nem szeretnél túlságosan messze elkalandozni a településtől, ahol nyaralsz, érdemes kipróbálni a partközeli, de attól eltávolodó kerékpáros útvonalakat. A Balaton nyugati részében számos, jól kitáblázott túraút ad erre lehetőséget, mi most kettőt ki is próbáltunk.

2023.05.24.

Költők és kilátók a Balaton körül

A Balaton számos költőt, írót és festőt megihletett szépségével, nyugalmával, lenyűgöző tájaival. A költészet napja remek alkalmat ad egy összeállításra, amelyben költőkről elnevezett kilátókat mutatunk meg, és arra is, hogy egy kicsit belessünk poétáink és a magyar tenger kapcsolatába.

2023.04.12.

Megkezdődött a hajózási szezon a Balatonon

Húsvét nagyszombatján futott ki Siófokról a BAHART első hajója, ezzel ünnepélyesen megnyitották az idei hajózási szezont a Balatonon. Több vonalon sűrűbb menetrend várható, és 2023-ban is elindulnak a népszerű programhajók és naplemente-sétahajók.

2023.04.11.
A tanúhegyek királynője, a Badacsony

A tanúhegyek királynője, a Badacsony

Konfár Tibor 2023.03.11

A Balaton-felvidék bazaltsipkás tanúhegyeinek királynője lágyan lefutó, zamatos bort adó szőlőparcelláival, pazar kilátópontjaival, történelmi emlékeivel, káprázatos környezetével mindig elvarázsolja az embert. Éppen ezért választottuk idén is ezt a gyönyörű bazalthegyet első, egész napos tavaszi túránk célpontjául.

Tovább

Jégvarázsba zárt pillanatok egy fagyos hét után

Az elmúlt hét fagyos időjárása országszerte gyönyörű jégformákkal örvendeztette meg a fotósokat és a természetjárókat. Galériánkban varázslatos képeket láthattok a fagyos Római fürdőtől a Rám-szakadékon át a Mátráig.

2023.02.14.

Fagyos képek a Balatonról, jeges történetek a múltból

Az elmúlt napok dermesztően hideg időjárásának köszönhetően elkezdett befagyni a Balaton. Jelenleg csupán a part menti részeken jelent meg a jég, de a következő éjszakákon maradnak a mínuszok, így nagy esély van arra, hogy nagyobb felületen fagyhat be a tó. De ha a teljesen befagyott Balatont szeretnénk látni, vissza kell utaznunk az időben.

2023.02.06.

Azok a régi balatoni telek!

Ha visszamennénk az időben, akkor azt tapasztalnánk, hogy még a 20. század második felében is sokkal keményebbek voltak a telek. A Balaton is hosszabb időre befagyott, a jég pedig sok lehetőséget kínált a szórakozásra és a sportolásra. A Fortepan gyűjteményének és a Filmhíradó bejátszásának segítségével most megidézzük a régi balatoni teleket.

2022.12.10.