Fehér aranysakálkölyköket fotóztak Somogyban

Nem is egy, hanem egyszerre négy fehér bundás aranysakálkölyök önfeledt játékát sikerült lencsevégre kapnia Király Tünde természetfotósnak

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Király Tünde
2022. augusztus 16.

Nem is egy, hanem egyszerre négy fehér bundás aranysakálkölyök önfeledt játékát sikerült lencsevégre kapnia Király Tünde természetfotósnak

Különleges találkozásban volt része nemrég Király Tündének, aki elsősorban szarvasok miatt volt kint álcaruhájában Belső-Somogyban.

„Egyik este, a több órás várakozás végén pillantottam meg nagyon messze a kiszáradó halastó medrében egy világító, fehér pontot. Próbáltam a teleobjektíven keresztül figyelni, hogy mi is lehet az. Először azt hittem, hogy a környékbeli fehér cica jött le a nádasba vadászni. De olyan más volt a formája az állatnak.”

„Másnap megint kiültem a meder szélére, szarvasokra vártam, meg titokban reméltem, hogy megint jön az a kis fehér valami. Egyszer csak a szemem sarkából mozgást láttam. Óvatosan próbáltam kinézni a nád takarásából, hát látom, hogy viszonylag közel, négy fehér sakálkölyök szaladgál, játszik, aztán még egy hagyományos színű is feltűnik. Elképesztő látványt nyújtottak, alig hittem a szememnek.”

Sikerült néhány fotót készítenie róluk, bár mind az öt kölyköt nem sikerült egy képre fotóznia, mivel a gépe nem volt olyan pozícióban és ilyenkor nem nagyon van lehetőség helyezkedésre, nem akarta, hogy észrevegyék őt.

Tündének igen nagy szerencséje volt a fehér bundásokkal, mert nagyon ritka az ilyen észlelés. Anyasakált nem látott az ifjú sakálcsapattal Tünde, csak a kölykök jöttek ki egy játékra, majd mentek is tovább, ismerkedtek a világgal. Hatalmas élmény marad számára ez a találkozás, ami tényleg fantasztikus lehetett.

Köszönjük Tündének a képeket! Az alábbi képre kattintva pedig galériánkban láthattok még pár fotót a különleges kölykökről:

Cikkajánló