Fjällräven Vándortúra - egy hagyomány újjáéledése

Valószínűleg hosszasan kell az emlékeink között keresgélnünk, mikor is vettük utoljára hátunkra a zsákot, sátrat és egyéb kellékeket, és vágtunk neki a természetnek. Legtöbbünknek talán egészen az iskolai vándortáborozásig kell visszamennie gondolatban.

Szerző:
TM.hu
2014. július 17.

Valószínűleg hosszasan kell az emlékeink között keresgélnünk, mikor is vettük utoljára hátunkra a zsákot, sátrat és egyéb kellékeket, és vágtunk neki a természetnek. Legtöbbünknek talán egészen az iskolai vándortáborozásig kell visszamennie gondolatban.

A Fjällräven Vándortúra a Magyarországon korábban népszerű vándortúrázás hagyományait éleszti most újjá. A túra résztvevői 2014. augusztus 26. és 30. között az Aggtelekről indulva Felsőtárkányig 5 napon keresztül Magyarország legszebb Nemzeti Parkjait járhatják végig, hosszabb szakaszon az Országos Kéktúra útvonalát is érintve.


A Vándortúra két fontos alapszabálya, hogy mindenki maga viszi a felszerelését, és sátorban alszik. A szálláshelyek kempingek, vagy sátrazásra kijelölt helyek lesznek.
A szervezők hangsúlyozzák, nem teljesítménytúráról van szó abban az értelemben, hogy itt nem a szintidő és gyorsaság a legfontosabb, hanem az, hogy a résztvevők jókedvvel, biztonságosan és élményeket gyűjtve tegyék meg az útvonalat. Aki azonban sátorral és a szükséges felszerelésekkel a hátán végigjárja a 110 kilométeres útvonalat, méltán lehet majd büszke a teljesítményére.

 


 

A Fjällräven Vándortúra útvonala:


1. nap: RAJT: Aggtelek - Gömörszőlős → Távolság: 21,6 km
2. nap: Gömörszőlős - Uppony → Távolság: 24,3 km
3. nap: Uppony - Szentlélek → Távolság: 18 km
4. nap: Szentlélek - Hollóstető → Távolság: 22,4 km
5. nap: Hollóstető - CÉL: Felsőtárkány → Távolság: 22,3 km

 

A Vándortúra céljában, Felsőtárkányban egy nagy közös, élőzenés ünneplés várja a táv teljesítőit. A családtagok, barátok, kísérők pedig a célban kialakított táborban várhatják a túrázókat.

Fjällräven Vándortúrán a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részvételi díj 19.990 forint, ami a szálláshelyek díját és napi háromszori étkezést is magában foglalja.

 


 

A jelentkezéseket legkésőbb augusztus 15-ig fogadják, de túrán legfeljebb 150 fő vehet részt.

A Fjällräven a résztvevők között kisorsol egy, a 2015-ös svédországi Fjällräven Classicra jogosító regisztrációt, és az utazás költségeit is állja.

További információk és jelentkezés a Vándortúra honlapján: http://www.fjallraven.hu/classic/vandortura

A Fjällräven nemcsak Svédországban, de itthon is szeretne egyre több olyan túrát támogatni, amelyek segítenek az embereknek, hogy minél több időt töltsenek a természetben. A túra szervezője az Equinox Trekking Club Egyesület.
 

Cikkajánló