Forrásaink

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság ezzel a címmel szervez felszíni túrát, a nemzeti park patakjait követő turistautakon.

Szerző:
forrás: ANPI
Fotó:
Gulyás Attila
2014. január 27.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság ezzel a címmel szervez felszíni túrát, a nemzeti park patakjait követő turistautakon.

A program része a "Téli túrák nemzeti parkjainkban" című tematikus napnak, amelynek keretében január 25. és február 8. között országszerte több mint húsz túra közül választhattok.


A téli időszakban nemzeti parkjaink egészen más arcukat mutatják felénk. Akik a friss időben csatlakoznak az erdei túrákhoz, megismerhetik a természet igazi csendjét, a téli erdő varázsát. A túrák során az apró mozdulatok hangja is észrevehetővé válik: a friss hó ropogása a bakancstalpak alatt, a megfagyott levél zörgése és a jól megérdemelt forró tea szürcsölése a termoszból.

 

 

Ilyenkor, mikor a túrázók száma kevesebb, az erdők, mezők és a vízpartok lakói is bátrabban előjönnek rejtekhelyükről. A természetvédelmi szakemberek ezeken a napokon olyan fokozottan védett területekre is elkalauzolnak minket, ahova más időszakban - az élővilág nyugalmának megőrzése érdekében - nem juthatunk el.

 

 

 

Hasznos információ
További információk az ANPI honlapján

 


A tematikus nap a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége által koordinált Vidékjáró programsorozat részeként valósul meg.

 

 

 
 

Cikkajánló