Fotópályázat indul a Dunával a középpontban

„A Duna egy napja” című fotópályázatra olyan képeket várnak, amelyek a folyó fontosságát, sokoldalúságát, értékeit emelik ki.

Szerző:
Sajtóközlemény
Fotó:
Száva István
Maczkó Noémi Vivien
Gulyás Attila
Icsu Renáta
Gulyás Attila
2017. június 1.

„A Duna egy napja” című fotópályázatra olyan képeket várnak, amelyek a folyó fontosságát, sokoldalúságát, értékeit emelik ki.

Száva István: Edzésben

 

A pályázatot Magyarország mellett a Duna teljes vízgyűjtő területén is meghirdetik amatőr és profi fotósok számára, akik 2017. június 27-e 0:00 és 2017. július 1-je 24:00 között készült fotográfiákkal nevezhetnek. Az eredményhirdetés idén október 14-én lesz Budapesten.

 

Maczkó Noémi Vivien: Tükröződés


A Duna vízgyűjtő országai 2004. június 29. óta ünneplik a Duna Napot; ekkor írták alá a folyó és a vízgyűjtő területén lévő folyók védelmében a Duna Védelmi Egyezményt. Ehhez kapcsolódik a Capa Központ és a Külgazdasági és Külügyminisztérium fotópályázata.

 


A szervezők olyan képeket várnak, amelyek megmutatják a Duna fontosságát a régió életében, illetve a folyó különböző tulajdonságait, a természetin túl történelmi, művészeti és kulturális, akár mitikus oldalát is megjelenítik. A felhívás célja az is, hogy ráirányítsa a figyelmet a fotográfia értékeire, illetve a jelennek és az utókornak is szóló dokumentáló jellegére.

 

Icsu Renáta: Szomszédság


A beérkezett fotókat szakmai zsűri bírálja el: Keleti Éva, Pályi Zsófia, Kovalovszky Dániel és Szalontai Ábel fotográfusok, illetve a kiíró Külgazdasági és Külügyminisztériumot képviselő Lukács György döntenek arról, kinek jár a dicsőségen túl a LEICA D-LUX fényképezőgép, illetve vásárlási-, és könyvutalványok. További infókért kattints ide.

 


 
Cikkajánló