Hírek

Hallgasd a természet legszebb hangjait a fotelból

Az időjárás most nem feltétlenül kedvez a nagy kirándulásoknak, így összegyűjöttük a természet hangjait a szarvasbőgéstől az erdei vízesésen át egészen az éjszakai tábortűzig, hogy a négy fal között se kelljen nélkülöznöd az élményt.

Szerző:
TM
2018. szeptember 3.

Az időjárás most nem feltétlenül kedvez a nagy kirándulásoknak, így összegyűjöttük a természet hangjait a szarvasbőgéstől az erdei vízesésen át egészen az éjszakai tábortűzig, hogy a négy fal között se kelljen nélkülöznöd az élményt.

A természet hangjai kétségkívül megnyugtató hatással vannak ránk, de sajnos nem tehetjük meg, hogy napi 24 órában a szabadban tartózkodunk, főleg, ha az idő sem a legjobb. Gondoltál már arra, hogy a vízesés csobogásával vagy az éjszakai erdő hangjaival dobd fel a mindennapi otthoni tevékenységeket? Esetleg tücsökzenére aláfestésként egy jó beszélgetéshez vagy vacsorához? Íme, egy kis válogatás a természet legérdekesebb hangjaiból.


Ki ne szeretné hallgatni a madárcsicsergést? Ezt akár a számítógép előtt ülve, munka közben is megteheted, ráadásul az újbóli lejátszással sem kell bajlódnod, mert a következő videó majdnem 8 és fél óra hosszú.

 


A tavaszi után most következzen egy hegyi patak csobogásával megspékelt őszi videó. Egyszerre ellazít és felfrissít - ígéri a feltöltő, akinek egyébként még rengeteg ilyen szuper videója van. 

 


Dörgésből és villámlásból, na meg esőből kijutott az utóbbi napokban, aki viszont ennek ellenére is szívesen hallgatja az ütemesen hulló esőcseppeket, élvezni fogja a következő videót. Szintén relaxációhoz, illetve alváshoz, meditációhoz és tanuláshoz ajánlják. Szerintem egy jó könyv mellé is ideális lehet.

 


A szeptembertől október elejéig tartó időszakban szarvasbőgéstől zengenek az erdők. Ha élőben nem sikerül hallanod a különleges hangorkánt, az alábbi videóban láthatod is, milyen egy gímszarvas bőgés közben. Ha kíváncsi vagy rá testközelből is, az idei szarvasbőgéses programokat ide és ide kattintva találod.

 


És ha már állatok, így cseng-bong egy alpesi legelő, ha tehenek vannak a közelben.

 


Amikor pedig az alábbi hangokat hallod az erdőben mászkálva, jobb, ha menekülőre fogod, a kocás malacok ugyanis nem az emberszeretetükről híresek. Azt nem tudjuk, hogy a „for therapy” megjelölés hogyan került a címbe, mert a kis vaddisznók sivításával fűszerezett mély röfögés finoman szólva sem tűnik megnyugtatónak. Talán malacterápiáról van szó.Ha védett madaraink énekére vagy kíváncsi, az összeset meghallgathatod egyenként ide és ide kattintva.


Aki az éjszaka hangjaira és a tücsökciripelésre tud legjobban ellazulni, most kattintson a lejátszás gombra:

 


Egy különlegesség: a tengert, a tábortüzet és az éjszakai rovarhangokat ebben a videóban sikerült kombinálni.

 

Cikkajánló