Hallgasd a természet legszebb hangjait a fotelból

Az időjárás most nem feltétlenül kedvez a nagy kirándulásoknak, így összegyűjtöttük a természet hangjait a szarvasbőgéstől az erdei vízesésen át egészen az éjszakai tábortűzig, hogy a négy fal között se kelljen nélkülöznöd az élményt.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Farkas Péter
2020. december 27.

Az időjárás most nem feltétlenül kedvez a nagy kirándulásoknak, így összegyűjtöttük a természet hangjait a szarvasbőgéstől az erdei vízesésen át egészen az éjszakai tábortűzig, hogy a négy fal között se kelljen nélkülöznöd az élményt.

A természet hangjai kétségkívül megnyugtató hatással vannak ránk, de sajnos nem tehetjük meg, hogy napi 24 órában a szabadban tartózkodunk, főleg, ha az idő sem a legjobb. Gondoltál már arra, hogy a vízesés csobogásával vagy az éjszakai erdő hangjaival dobd fel a mindennapi otthoni tevékenységeket? Esetleg tücsökzenére aláfestésként egy jó beszélgetéshez vagy vacsorához? Íme, egy kis válogatás a természet legérdekesebb hangjaiból.


Ki ne szeretné hallgatni a madárcsicsergést? Ezt akár a számítógép előtt ülve, munka közben is megteheted, ráadásul az újbóli lejátszással sem kell bajlódnod, mert a következő videó majdnem 8 és fél óra hosszú.


A tavaszi után most következzen egy hegyi patak csobogásával megspékelt őszi videó. Egyszerre ellazít és felfrissít - ígéri a feltöltő, akinek egyébként még rengeteg ilyen szuper videója van.

Aki szívesen hallgatja az ütemesen hulló esőcseppeket, élvezni fogja a következő videót. Szintén relaxációhoz, illetve alváshoz, meditációhoz és tanuláshoz ajánlják, de egy jó könyv mellé is ideális lehet.

A szeptembertől október elejéig tartó időszakban szarvasbőgéstől zengenek az erdők. Ha élőben nem sikerült hallanod a különleges hangorkánt, az alábbi videóban láthatod is, milyen egy gímszarvas bőgés közben.

És ha már állatok, így cseng-bong egy alpesi legelő, ha tehenek vannak a közelben.

Ha védett madaraink énekére vagy kíváncsi, az összeset meghallgathatod egyenként ide és ide kattintva. Aki az éjszaka hangjaira és a tücsökciripelésre tud legjobban ellazulni, most kattintson a lejátszás gombra:

Kiadós, országos hóesésre még várni kell az idei télen, ám aki a hóesés és a téli erdő hangjait szereti, a lenti, kerek kétórás videóval elégedett lehet.


És végül egy különlegesség: a tengert, a tábortüzet és az éjszakai rovarhangokat ebben a videóban sikerült kombinálni.

Cikkajánló