Húsvéti nyomozós játék: tegyél egy túrát a cikkeink között!

Nem kell Sherlock Holmes-nak lenned, ám némi detektívvénára és egy kis alaptudásra szükséged lesz ahhoz, hogy cikkeink útvesztőjében nyomról nyomra haladva eljuss a legutolsó kérdésig és – ha a szerencse is melléd szegődik – a nyereményig.

Szerző:
Turista Magazin
2021. április 2.

Nem kell Sherlock Holmes-nak lenned, ám némi detektívvénára és egy kis alaptudásra szükséged lesz ahhoz, hogy cikkeink útvesztőjében nyomról nyomra haladva eljuss a legutolsó kérdésig és – ha a szerencse is melléd szegődik – a nyereményig.

Sajnos az idei húsvét sem olyannak ígérkezik, mint amit eddig megszokhattunk, éppen ezért arra gondoltunk, hogy mi is egy rendhagyó játékkal készülünk nektek, ami garantáltan karantén-kompatibilis, és akár az egész családnak közös kikapcsolódást nyújthat.

Cikkünk végén felteszünk egy kérdést, amire a helyes választ a jobb felső sarokban, a menüsávon található keresőnkbe kell bepötyögnöd. (A kereső a nagyító ikonra kattintva jön elő.) Ha beírtad a megfejtést, nincs más dolgod, mint ütni egy entert. A felsorakozó cikkek közül az első három valamelyikében lelsz rá a következő nyomra, azaz a következő kérdésre. Ehhez rá kell kattintanod a megfelelő cikkre (ez bármelyik lehet az első három közül, csak úgy derül ki, ha megnyitod), majd lejjebb görgetni, akár a cikk legaljáig. A kérdés egy keretesben, piros színnel jelenik meg, a lenti, első feladványhoz hasonlóan. Ha tudod a választ, ismét a keresőnket kell használnod, és így tovább, cikkről cikkre. Összesen 10 kérdést kell megválaszolnod.

Nem biztos, hogy minden kérdésünkre könnyű válaszolni, ezért arra biztatunk, hogy vegyél igénybe nyugodtan segítséget – hívd fel a témában tájékozott ismerősöd, használd a Google-t, de még jobb, ha a családdal együtt fogsz bele a játékba.

Egy kis segítség: a megfejtést, ami általában egy, vagy maximum két szó, toldalékok nélkül kell beírnod a keresőnkbe. Figyelj a helyesírásra, kötőjelekre például mindenképpen szükség lesz (pl. Velencei-tó).

Az utolsó kérdésre a választ ezen a felületen kell beküldened (de ezt majd ott is fogjuk jelezni).

A helyes megfejtést beküldők között 5 db piknikplédet sorsolunk ki. A játék április 2-től április 11-ig tart, a nyertesek névsorát 12-én hirdetjük ki.

Kezdhetjük?

Íme, az első kérdés:

Melyik az Országos Kéktúra nyugati végpontja?

Jó nyomozást és kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Turista Magazin szerkesztősége!

Cikkajánló