Ismét Budapesten a Banff Hegyifilm Fesztivál

A Banff Hegyifilm Fesztivál idén áprilisban visszatér Budapestre egy újabb inspiráló filmgyűjteménnyel.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
Banff Hegyifilm Fesztivál
2024. április 2.

A Banff Hegyifilm Fesztivál idén áprilisban visszatér Budapestre egy újabb inspiráló filmgyűjteménnyel.

13 székbe szegező dokumentumfilm a kalandsportok világához kapcsolódó legkülönbözőbb témákban: hegymászó expedíciók filmes dokumentációi; adrenalindús trükkök földön, vízen és levegőben; felfedező-kalandok, melyek őrült utazásokra invitálnak. 180 percnyi lélegzetelállító látvány, őrült izgalom és igazi inspiráció a 48. Banff Mountain Film Festival világkörüli filmturnéjának budapesti vetítésein.

A hegyifilmek legrangosabb éves versenyének legjobbjaiból készült válogatást a magyar közönség április 18-án és 19-én este láthatja a mozivásznon, idén új helyszínen, a Cinema City Mammutban. A részletekért kattints ide.

Íme, néhány filmajánló a kínálatból:

Two Point Four

Leo Houlding brit hegymászó a világ legjobbjai közé tartozik. Az alpinista és kalandor a feleségével és két gyermekükkel egy 600 méteres sziklafalon másznak fel Norvégia ikonikus hegycsúcsára családi nyaralásukon.

Daughter of the Sea

A dél-koreai Mara-szigetén a nők generációk óta szabadtüdős merüléssel gyűjtik be az óceán fenekéről a megélhetésüket biztosító tengeri herkentyűket. Lenyűgöző vízalatti felvételekkel kísért történet a természet hívó szaváról.

Earthside

A szemet gyönyörködtető látványvilágú filmben Hilaree Nelson, Emily Harrington, Brette Harrington és Christina Lusti vitathatatlanul a valaha volt legerősebb, csak nőkből álló kalandcsapat expedícióját követhetjük nyomon a kanadai Baffin-szigetre. A céljuk, hogy ők legyenek az elsők, akik megmásszák majd besíelik a világ egyik legérintetlenebb hegyét.

Leo és Chester

Miközben a kamera a Sziklás-hegység vadregényes tájait pásztázza megismerhetjük Lee Downyt, az egykori keresett rocksztárt, aki ígéretes karrierjét hátrahagyva egy bölénycsorda mellett találta meg a boldogságot.

Cikkajánló