Ismét igényelhető támogatás e-bringák vásárlására

Idén újdonság, hogy akár nyugdíjasok, kismamák, diákok is pályázhatnak, és akár 180 ezer forintos támogatás is elérhető.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
ITM
2022. április 7.

Idén újdonság, hogy akár nyugdíjasok, kismamák, diákok is pályázhatnak, és akár 180 ezer forintos támogatás is elérhető.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) április 14-től ismét elindítja az e-kerékpárok vásárlását támogató programját. A pályázat keretösszege 1 milliárd forint. Újdonság, hogy ezúttal akár nyugdíjasok, kismamák és diákok is kaphatnak támogatást.

A pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 100 ezer forintot, nyomatékszenzoros kerékpárokra pedig 180 ezer forintot lehet igényelni, illetve legfeljebb a jármű árának felét fedezheti a támogatás.

A támogatott elektromos bringák ára az előbbi esetében nem haladhatja meg a 600 ezer forintot, utóbbinál pedig az 1,2 milliót. Fontos, hogy a kerékpároknak meg kell felelniük a megadott műszaki-környezetvédelmi követelményeknek is – írja a közleményében az ITM.

A 2022. április 14-én induló és 2023. április 14-ig tartó pályázat lebonyolítását a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. végzi. A pályázat részletei az elektromobilitas.humda.hu oldalon érhetők el.

Cikkajánló