Ismét telt házzal zajlott a Jelzésfestők Országos Találkozója

A Magyar Természetjáró Szövetség idén is január utolsó hétvégéjén szervezte meg a Jelzésfestők Országos Találkozóját a hármashatár-hegyi Rotter Lajos Turistaházban.

2024. január 31.

A Magyar Természetjáró Szövetség idén is január utolsó hétvégéjén szervezte meg a Jelzésfestők Országos Találkozóját a hármashatár-hegyi Rotter Lajos Turistaházban.

A szakmai esemény a tavalyihoz hasonlóan nagy érdeklődést mellett zajlott, személyesen 45 fő jelent meg, 20 fő pedig online csatlakozott.

A kétnapos rendezvény január 27-én, szombat kora délután vette kezdetét, amikor Stramszky Judit, az MTSZ szakmai igazgatója megnyitotta a találkozót, és részletesen beszámolt a háttérben zajló szakmai munkáról. A turistautak szabályozásának és menedzselésének fontos kérdései után Keszler Orsolya, az MTSZ térinformatikusa mutatta be a turistautak nyilvántartásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Természetesen szó esett a jelzésfestés pályázatról is: a tavalyi eredményekről és a 2024-es tervekről Makrai Kornél, az MTSZ szakági munkatársa tartott minden igényt kielégítő ismertetőt.

A Magyar Természetjáró Szövetséggel szerződéses viszonyban álló, különböző területeket koordináló partnereink elmúlt évekbeli területi tapasztalatait ezúttal a Soproni Vándorok Túraegylet vezetője, Tömördy Szabolcs foglalta össze. Az MTSZ Turistaút Szakbizottságának részéről Sebestyén Pál részletesen ismertette az új jelzésfestő szakmai füzetet, majd szó esett még a tavalyi ellenőri tapasztalatokról a csomópontokat illetően, valamint Dr. Berecz Tibor előadásában a napokban elinduló 2024-es útjelzővezető tanfolyamról is.

A szakmai rendezvény zárásaként a felmerült kérdésekről, problémákról, javaslatokról szólt a diskurzus, este pedig egy ízletes slambuc vacsorával zárta a csapat a program szombati részét.

Vasárnap reggel aztán a kissé szeles, de ragyogó napsütéses időben 31 fő részvételével zajlott le a Hármashatár-hegy környékének turistaútjait felfedező szakmai kirándulás. A túrán a társaság érintette a Guckler Károly-kilátót, a Hármashatárhegyi repülőteret, a Határ-nyereget, az Újlaki-hegyet, hogy onnan aztán a kék körtúra jelzésen térjen vissza a Rotter Lajos Turistaházhoz. A kellemes táv és szintemelkedés közben jutott idő a jóízű beszélgetésekre, valamint további szakmai eszmecserékre is.

Az idei találkozó végén is elmondhatjuk, hogy a kiváló szakmai programok mellett a családias, közvetlen hangulatra és tartalmas beszélgetésekre is szívesen fogunk visszaemlékezni.



Cikkajánló