Itt a februári Turista Magazin

Bemutatjuk a Gerecse legújabb, tavaly ősszel átadott lombkoronasétányát, barangolunk a Karancs–Medves-vidéken, és túrázunk Magyarország egyik leglátványosabb szurdokában is.

Szerző:
TM
2020. január 27.

Bemutatjuk a Gerecse legújabb, tavaly ősszel átadott lombkoronasétányát, barangolunk a Karancs–Medves-vidéken, és túrázunk Magyarország egyik leglátványosabb szurdokában is.

Ez utóbbi a kevésbé ismert – és éppen ezért nem is olyan forgalmas – Szakadás-árok, ami méreteiben a Rám-szakadékéval vetekszik, de sokkal vadregényesebb. És ha már a legekről van szó, elmentünk Magyarország valószínűleg leglátogatottabb kastélyába is, és kedvenc egykori királynénk, Sissi nyomába eredtünk.

A XII. kerület a főváros legzöldebb kerülete, amelynek egyik leghangulatosabb része Svábhegy és a vele szomszédos Széchenyihegy. Pazar villákban nincs hiány errefelé, de egy séta során a környék mozgalmas múltjának emlékeit is felfedezhetjük. Bővebben a februári számunkban.

Ahogy a leadben említettük, ellátogattunk a Karancs–Medves-vidékre, amit mostanában egyre több természetjáró kezd felfedezni, és azért nagyon izgalmas vidék, mert természeti és kulturális értékekben egyaránt bővelkedik. A Messzelátó rovatunkban most a szilvásváradi Millennium-kilátóból tekintünk le a tájra, a Hónap Turistaháza hasábjain pedig a Hármaskúti Erdészház kerül terítékre.

A Borsó-hegy szomorú tragédiáját – a szlovák történelem legnagyobb repülőgép-szerencsétlenségét – Mesél a Térkép rovatunkban idézzük fel. A Két Keréken rovatban összeszedtük a várható bringás fejlesztéseket, azaz azt, hogy merre tekerhetsz már az év végén. Az ország legnomádabb túráját, a Kohászok útját olvasónk mutatja be a Ti Írtátok rovat hasábjain.

Tudtad, hogy az Őrségben félvad körülmények között élnek a valaha gyakori európai bölények? Róluk is mesélünk e havi számunkban, és bemutatjuk a nádasok sűrűjében rejtőzködő bölömbikát.

A februári lapszámunkat itt tudod megrendelni, előfizetni pedig ide kattintva tudsz ránk!

Cikkajánló