Itt az ellési időszak, vigyázz a vaddisznókkal

Sokan most a ritkábban járt területeken kirándulnak, így megnő az esélye, hogy vaddisznóval találkozzanak.

Szerző:
TM
Fotó:
Adobe Stock
2020. április 30.

Sokan most a ritkábban járt területeken kirándulnak, így megnő az esélye, hogy vaddisznóval találkozzanak.

A kocák igen harciasan képesek védelmezni a kicsinyeiket, ezért nem árt óvatosnak lenni, hívja fel a figyelmet a Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. Bár a sűrűbben járt turistautak környékére a vaddisznók viszonylag ritkábban merészkednek, a jelenlegi korlátozások miatt sokan inkább a kevésbé népszerű helyeket, utakat választják sportolásra, kirándulásra, így pedig megnő a nem kívánt találkozások esélye is a vaddisznókkal.

Az erdészek azt tanácsolják az erdőjáróknak, hogy csak a kijelölt turistautakat használják és kerüljék a nagyon sűrű, bozótos területeket. Ha mégis vaddisznóval találkozunk, a Sefag szerint a legjobb, ha megállunk és óvatosan elhátrálunk, ne próbáljuk elijeszteni, mert azt támadásnak veheti. A kutyát mindenképpen pórázon sétáltassuk.

Forrás: MTI

MOST INKÁBB CSAK GONDOLATBAN MENJ TÚRÁZNI!

Bár mi „békeidőben” aktív kikapcsolódásra igyekszünk buzdítani az olvasóinkat, a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetben nekünk is az a felelősségünk, hogy felhívjuk a figyelmet a járványügyi intézkedések betartásának fontosságára. A természet megvár. Éppen ezért most mi is azt szeretnénk kérni, hogy saját és embertársai érdekében mindenki maradjon otthon, és a tartalmainkat a kanapén olvasgatva, egyelőre csak virtuálisan folytassa az ország felfedezését. Ehhez tovább fogjuk közölni a cikkeket és a posztokat, mert egyrészt utazni gondolatban is jó, másrészt ilyenkor van idő elmenteni azokat az izgalmas helyeket, amelyekre majd a járvány lecsengése után érdemes lesz ellátogatni. Addig is mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánunk!

Cikkajánló