Jelvényszerző túra fotósoknak

Ilyen az, amikor egy teljesítménytúra ötvözi a kirándulás, megismerés örömét a fényképezés kreativitásával.

Szerző:
Turista Magazin
2022. december 7.

Ilyen az, amikor egy teljesítménytúra ötvözi a kirándulás, megismerés örömét a fényképezés kreativitásával.

Idén nyáron indult az ingyenes, de regisztrációhoz kötött Fotósviadal Jelvényszerző Túra mozgalom a Pannon Fényképészkör Egyesület szervezésében. A résztvevőknek a Veszprém-Balatonfűzfő-Tihany háromszögben kell 16 QR-kóddal ellátott táblát megtalálniuk, majd a kód beolvasása után – az ott kapott instrukciók alapján – kell az adott témát megfotózni, és feltölteni egy megadott felületre.

A Fotósviadal Jelvényszerző Túra nem időhöz kötött, bárki, bármikor belevághat, mindössze egy fényképezőgép – akár mobiltelefon – és persze, egy kis kreativitás szükséges hozzá a helyszíneken.

Minden résztvevő, aki a túrát teljesíti, azaz valamennyi témára küld be az adott helyszínen készült releváns fotót, elismerő jelvényt kap ajándékba, és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt képekből kiállítást is rendeznek. További információ és regisztráció itt érhető el.

Környezetbarát túra

A Fotósviadal túra létrehozásának egyik alappillére volt, hogy a fotópontokat olyan helyszínek közelében jelöljék ki, melyek akár gyalogosan, akár kerékpárral, akár a közösségi közlekedés igénybevételével megközelíthetők, könnyen elérhetők legyenek, az odajutás pedig élményt jelentsen. A régióban jól kiépített kerékpárutak állnak rendelkezésre, érdemes ezeket koptatni, mert szép vidéken kanyarog az aszfalt. Ha inkább a gyalogtúrák híve vagy, akkor a túra a közösségi közlekedéssel vegyítve is könnyen teljesíthető, ugyanis a fotóstúra központi helyszínei vonattal (MÁV menetrend) és busszal (Volánmenetrend) elérhetők.


Cikkajánló