Jelzésfestés, mint társadalmi felelősségvállalás

A MOL Magyarország Kutatás-Termelés csapatának szakemberei három helyszínen is részt vettek tavasszal a hazai turistajelzések felfestésében az MTSZ társadalmi felelősségvállalás programjának keretében.

2023. július 10.

A MOL Magyarország Kutatás-Termelés csapatának szakemberei három helyszínen is részt vettek tavasszal a hazai turistajelzések felfestésében az MTSZ társadalmi felelősségvállalás programjának keretében.

Örömünkre szolgál, hogy egyre több, a környezettudatosságot és a természeti környezetben végzett rekreációt előtérbe helyező vállalkozás érzi fontosnak, hogy társadalmi felelősségvállalásként csoportos önkéntesség keretében járuljon hozzá a magyarországi turistaút-hálózat fenntartásához és megújításához.

2023 tavaszán az MTSZ tagszervezeteinek támogatásával három sikeres CSR napot bonyolítottunk le a MOL-lal közösen, méghozzá az olajipari vállalat kutatás-termelés tevékenységében fontos szerepet játszó helyszínek környékén. Április 21-én Algyőn és Sándorfalván 5,5 km turistaút jelzései újultak meg, és több mint 7 km-es szakaszt sikerült megtisztítani – az itteni munkákban a megyei természetjáró szervezet segített az önkénteseknek. Április 28-án Lovásziban egy rövid munkanapon körülbelül 2 kilométeren frissültek a jelek, ahol a Nagykanizsai Olajipari TE helyismerete és szaktudása volt segítségünkre. Május első péntekén pedig Maglód városa került végre összeköttetésbe a Pest Megyei Piros túramozgalom útvonalával, hiszen felkerültek a fákra a piros kereszt jelzések a turistaút régóta tervezett, mintegy 4 km-es szakaszán.

Az idei év tapasztalatai alapján is bátran kijelenthetjük, hogy a lelkes résztvevők kitartó munkával sok kilométer megújult turistautat adtak a természetjáró közösségnek. A visszajelzések alapján pedig kijelenthetjük, hogy a természetben töltött aktív nap örömteli büszkeséggel töltötte el a jelzésfestőket - ráadásul begyűjthették az arra járó turisták személyes köszönetét is.

A Magyar Természetjáró Szövetség társadalmi felelősségvállalás (CSR) programja során biztosítjuk a turistajelzésekre vonatkozó szabványnak és szakmai iránymutatásoknak megfelelő munkavégzést. A programon résztvevők megismerkedhetnek a hazai turistaút-hálózat felépítésével, a jelzésrendszer történetével és kollégáink vezetésével tevékenyen vehetnek részt a jelzés felújítási munkákban az ország bármely tájegységén.


Cikkajánló