Kalandos utazások a Járatlan Utakon Fesztiválon

90 előadás és 46 workshop- és kerekasztal-beszélgetés utazásról a Járatlan Utakon Fesztiválon. Ha kíváncsi vagy, milyen utazni a világ különleges vidékein, akár extrém körülmények között is, november 24-25-én a Fáklya Klubban a helyed. 

Szerző:
Járatlan Utakon Fesztivál / TM
Fotó:
Szenecsár Anita
Female Yeti
Csutka István
Kovács Benedek
Bartanics Fanni
2018. november 16.

90 előadás és 46 workshop- és kerekasztal-beszélgetés utazásról a Járatlan Utakon Fesztiválon. Ha kíváncsi vagy, milyen utazni a világ különleges vidékein, akár extrém körülmények között is, november 24-25-én a Fáklya Klubban a helyed. 

Hazai és külföldi független utazók, „hátizsákosok” gyűlnek össze november utolsó hétvégéjén a világ minden részéből, hogy a Járatlan Utakon Fesztiválon megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket és konkrét tippeket adnak: mikor, hová, hogyan és miért érdemes elutazni.

 

A fesztivál látogatói Turista Magazint kapnak ajándékba

 

Az ország ismert utazási bloggerei is jelen lesznek személyesen (Utazómajom, 360fok bringa, utazgatok.hu, A sárgaruhás lány, Mysevenworlds, Balazsutazik.hu, Világlátta, Magányos bolyongó, Farfaraway, Kultitasting, Talpalattnyi történetek, Vándorboy), hogy beszámoljanak utazásaikról, s a bloggerkedés mikéntjeiről is. Sok ifjú titán is megjelenik, akik már fiatalon a világjárás különleges módját választották: stoppal vágtak neki a világnak, akár egyedülálló nőként. Ők adnak bátorítást az érdeklődő felnövő generációnak: igenis el lehet indulni, és megvalósíthatjuk álmainkat. Volt, aki hosszában átstoppolta Dél-Amerikát, és akadt, aki a koreai határtól stoppolt vissza Magyarországra. De szó lesz zéró büdzsé utazásról, fotózásról, ösztöndíjakról, gyerekkel történő utazásról is.

 

 

Sok különleges extrém utazó is tart idén előadást. Nagy Bendegúz arról beszél majd: lehet-e kerekesszékkel világot látni? Miképp mászott Szendrő Szabolcs amputált végtaggal 8 ezres hegyeket? Szabó Norbi hogyan kajakozta át az Atlanti-óceánt? Csepin Péter hogyan nyargalja a világot lóval? Szabó Ádám elmondja: miért tart 4 évig körbetekerni a világot? Csutka István megosztja velünk, milyen felkészülés kell ahhoz, hogy átgyalogold keresztbe Grönlandot…

 

 

De megtudhatjuk utazó előadóinktól: lehet-e hulladékmentesen utazni? Beszámolnak hegymászók, miért is kell a Mont Blanc tetején szemetet szedni? Afrikában milyen egy beavatási szertartás? Szilasi Ildikó Afrika-kutató pedig Torday Emil nyomdokaiba ered Angola és Kongó területén.

 

 

A programban lesznek országspecifikus előadások, az adott témában tapasztalt utazóktól, antropológustól, így kerül terítékre India, Kína, Indonézia, Mexikó, USA, Irán, Afrika több országának járatlan útjai is, de eljutunk velük a Húsvét-szigetekre is, s a Himalájától Patagóniáig mindent bejárunk… A mostani fesztiválon már angol nyelvű beszámolókat is hallgathatnak az érdeklődők.

 

 

Idén újdonságként a szervezők 46 workshop- és kerekasztal-beszélgetést is terveznek, amelyekben 90 tapasztalt utazó vesz részt, őket lehet faggatni az adott tematikában. Így sokkal interaktívabb és közvetlenebb kapcsolat alakul ki, s mindenki felteheti már akár előre is (a fesztivál weblapján) az őt érdeklő kérdéseket. És persze lesznek egyéb, eseményt színesítő programok, úgymint: tahiti tánccsoport, Afrikából érkező dob- és táncművész.

 

A kétnapos rendezvényen először ingyen ki lehet próbálni a még kevesek által ismert virtuális 3D-sisakot, amellyel a világ bármely pontjára eljuthatunk pár másodperc alatt: az Everest tetejétől kezdve az Amazonas dzsungelén keresztül egész az egyiptomi piramisokig barangolhatunk. A helyszínről, az előadókról és a részletes programról a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán tájékozódhatsz.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Van a vándornak otthona?

Sok magyar jár járatlan utakon (videóval)

 

Cikkajánló