Hírek

Kapcsolódj ki egy aktív hétvégén a szentendrei Skanzenben!

Főzőiskola, tánctanítás, szappanfőzés, korongozás és még számtalan program egy izgalmas hétvégén.

Szerző:
Szentendrei Skanzen
Fotó:
Szentendrei Skanzen
2013. augusztus 8.

Főzőiskola, tánctanítás, szappanfőzés, korongozás és még számtalan program egy izgalmas hétvégén.

Szeptemberig a fesztiválos napok kivételével minden szombaton és vasárnap az aktív kikapcsolódás jegyében zajlanak a szentendrei Skanzen hétvégi programjai. A kézműves műhelyekben a korongozástól a szappanfőzésen át, a tartósítási eljárásokig megannyi tevékenységet bemutatnak.

 

A kovácsműhelyben izzik a vas, a malmokban őrölnek a kerekek, s kiderül mi a titka a vízimalom, a tiprómalom, vagy éppen a szárazmalom működésének. A Zeneudvarban fiatal népzenészek húzzák a talp alá valót, ahol hétről hétre újabb és újabb tánclépéseket sajátíthatnak el vérbeli táncosoktól az oda betérők.

 

Az Ásványrárói konyhában szeptemberig főzőiskolát tartanak, ahol a népi konyhai praktikák csínját-bínját nyílik lehetőség elsajátítani.

 

MEGKÖZELÍTÉS:

 

Budapestről, a Batthyány térről induló HÉV járatokkal juthatunk el Szentendrére. (menetidő 40 perc).
Szentendrei HÉV menetrend - www.bkv.hu. A HÉV végállomásától tovább a 6-os, illetve a 7-es kocsiállásról induló helyi autóbusszal érjük el a Múzeumot (Tegez utca megálló).

 

Hasznos információk
Kép
Részletes programok
 
Erdőhorváti perecsütő - Népi misztikum - Vajákos képző - Mi a szösz - Játékbirodalom Uszkai lakóház - A szárazmalom működés közben 11-16 óra között - Zeneudvar (vasárnap) - Élet a tanyán - Vízimalom indítás 11:30 és 14:00 órakor - Népi mosoda - Nagyanyáink konyhatitkai - Gyertyamártás (kivéve: július, augusztus hónapokban) - Textilműhely - Forog a korong - Hagyományos konyha - Ásványrárói lakóház - Főzőiskola (augusztus 10., szeptember 14.) - Kovácsmesterség bemutató - Bütykölő
-

 

 

 

Cikkajánló