​Kerékpárt lehet nyerni bringázással

A Magyar Kerékpárosklub csapata az Aktív Magyarország támogatásával idén is megszervezi a hétköznapi kerékpározást népszerűsítő kampányát Inkább bringázz! néven.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Magyar Kerékpárosklub
2021. április 15.

A Magyar Kerékpárosklub csapata az Aktív Magyarország támogatásával idén is megszervezi a hétköznapi kerékpározást népszerűsítő kampányát Inkább bringázz! néven.

Az áprilistól októberig tartó kampány során havonta más-más kiemelt városban szerveznek képfeltöltős nyereményjátékokat a kerékpárral közlekedőknek (a főnyeremény egy Kruz kerékpár), workshopokat a kerékpáros munkába járásra nyitott cégeknek (a legszerencsésebb egy kisebb kerékpárflottához juthat), és ha a járványhelyzet és a körülmények megengedik, Bringásreggeliket és Bebiciklizéseket is ( ahol a biztonságos városi kerékpározás tudnivalóit sajátíthatják el a résztvevők) tartani fognak.

Áprilisban Budapesten indult a kampány, és itt már elindult a képfeltöltős játék #budapestenbringázom hasthaggel, további részletek itt érhetőek el.


A következő hónapokban következik: Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged és Székesfehérvár, de nem feltétlenül ebben a sorrendben. Érdemes tehát figyelni Facebook-, Instagram-, oldalakat, valamint a kampány honlapját.

Inkább bringázz!

A Magyar Kerékpárosklub az Aktív Magyarország támogatásával részben azokat igyekszik megszólítani a fent ismertetett kampánnyal, akiknek a bringázás eddig csak hobbit, sportot vagy hétvégi kikapcsolódást jelentett, részben pedig a kerékpáros munkába járásra nyitott cégeknek és vállalkozásoknak, a kerékpáros közlekedést fontosnak tartó önkormányzatoknak szeretne segítséget nyújtani ahhoz, hogy igazán kerékpárosbaráttá váljanak. Mert kerékpárral nem csak gyorsabban, olcsóbban, egészségesebben, fenntarthatóbb módon, és jobb kedvűen, de a vírusos megfertőződés kockázatát is minimalizálva juthat el úticéljához mindenki.Cikkajánló