Keresd a víz forrását!

Április havi fotópályázatunk „Források” témája jó alkalom arra, hogy túrázzatok egy nagyot, és képeken örökítsétek meg a felszínre törő víz szép látványát.

Szerző:
TM
Fotó:
Pálvölgyi Krisztina
Béres Attila
2017. február 22.

Április havi fotópályázatunk „Források” témája jó alkalom arra, hogy túrázzatok egy nagyot, és képeken örökítsétek meg a felszínre törő víz szép látványát.

A Pilisszentkereszt közelében található Szentkút

 

Van állandó és időszakos, gejzírként feltörő és épp hogy csak csörgedező, iható és nem iható vizű. Ez az a hely, ahol az éltető folyadék előbukkan a föld alól, hogy azután útra kelve minden élőlény megtapasztalhassa a víz tápláló és romboló hatását. A rengeteg esőnek köszönhetően egy évvel ezelőtt országszerte buzogva indultak be az időszakos források. Hirdettünk is akkor Vízözön címmel egy fotópályázatot, aminek nyertes fotója a bükki Vörös-kői-forrásról készült. A hosszú téli hidegnek köszönhetően idén eddig a víz végtelen fagyott formáját fotózhattátok, de az olvadás reméljük, beindítja a forrásokat is. Egészen március 12-e éjfélig küldhetitek be forrásokról készített fotóitokat.

 

Béres Attila: Tavaszi zubogás / Vörös-kő-forrás, Bükk-hegység (A Vízözön pályázat nyertes fotója)


A pályázati feltételeket ide kattintva olvashatjátok, valamint a 2017-es témákat is.
Nagyon fontos, hogy alaposan olvassátok el a pályázati feltételeket, mert a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat sajnos nem áll módunkba elfogadni.


És ha nincs ötleted, merre indulj, olvasd el két cikkünket: az egyikben az erdei források titkáról tudhatsz meg sok érdekességet a Pilis és a Visegrádi-hegységben található források kapcsán, a másikban a tavalyi gazdagon feltörő bükki időszakos karsztforrásokról olvashatsz, és nézhetsz meg egy izgalmas videót.


A márciusi, „Ébredező természet” című pályázatunkra beérkezett képek galériáját Facebook oldalunkon nézheted meg.

 

Ide kattintva pedig a korábbi nyertes pályamunkákat is megtalálod.

Cikkajánló