Ki mit lát a kilátókból?

Területén már hét kilátóval büszkélkedhet a Pilisi Parkerdő Zrt. A legújabbat, a Piliscsaba melletti Nagy-Kopasz hegy tetején egy hete adták át. Most fotópályázatot hirdetnek "panoráma-vadászoknak", értékes nyereményekért cserébe.

Szerző:
Pilisi Parkerdő
Fotó:
Gulyás Attila
2015. június 19.

Területén már hét kilátóval büszkélkedhet a Pilisi Parkerdő Zrt. A legújabbat, a Piliscsaba melletti Nagy-Kopasz hegy tetején egy hete adták át. Most fotópályázatot hirdetnek "panoráma-vadászoknak", értékes nyereményekért cserébe.

A pályázat alapvető célja az, hogy minél többen megismerjék ezeket a kilátókat és az onnan nyíló kilátást és élményeiket másokkal is megoszthassák.

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai beruházásai az elmúlt két évben jelentősen növelték a Budapest környéki erdők turisztikai szolgáltatásának színvonalát és vonzerejét. Ennek megfelelően a látógatószám is egyre növekszik, egyes területeken hétvégenként csaknem a belvárosihoz hasonló forgalom tapasztalható. A Parkerdő többek között ezért is szeretné, ha a kirándulók és a turisták minél több területet, eddig kevésbé ismert útvonalat fedeznének fel. Jó program lehet az összes kilátó és kilátópont felkeresése; erre ösztönöz most a Pilisi Parkerdő fotópályázata.

 

A 2015. június 20-ától augusztus 31-ig zajló fotópályázaton részt vevő kalandoroknak a nyár folyamán minimum öt kilátót vagy kiépített kilátópontot kell meghódítaniuk és mindezt képekkel dokumentálniuk. A legszebb,  legjobban sikerült, leghangulatosabb, a Pilis utánozhatatlan szépségét leghűebben visszaadó látképek közül választják majd ki azt a fotót/fotógalériát, ami a Pilisi Parkerdő Zrt. Facebook-oldalának borítóképe(i) lesz(nek) a következő időszakban.

 

 

A 2004-ben épült Csergezán Pál-kilátó

 

A játékban résztvevő kilátók és kilátópontok:

- Dévényi Antal-kilátó, Piliscsaba

- Boldog Özséb-kilátó, Pilis-tető

- Csergezán Pál-kilátó, Nagy-Kopasz

- Kaán Károly-kilátó, Budapest, Nagy-Hárs-hegy

-  Makovecz Imre-kilátó, Budapest, Kis-Hárs-hegy

-  Vaskapu-hegyi kilátópont, Esztergom

- Dobogókő

 

A pályázatra beküldött képeket a Pilisi Parkerdő Zrt. Facebook-oldalán várják megosztásként vagy ugyanott privát üzenetben, a lehető legnagyobb felbontásban.

 

A fotók készítői egyben hozzájárulnak képeik szabad közléséhez és esetleges szerkesztéséhez, a verseny ideje alatt a Pilisi Parkerdő Facebook-oldalán minden képet közzétesznek a fotós nevével.

 

Az első helyezett nyereménye: háromnapos családi üdülés a Som-hegyi turistaházban (szállás

2 éjszakára, 2 felnőtt és 2 gyerek számára ellátás nélkül, 2016. augusztus 31-ig felhasználható)

A második helyezett nyereménye: éves családi bérlet a Budakeszi Vadasparkba (2 felnőtt és 2

gyerek számára) és egyszeri családi belépő a Budakeszi Vadaspark Kalandparkjába

A harmadik helyezett nyereménye: egyszeri családi belépő a Budakeszi Vadasparkba és a  Budakeszi Vadaspark Kalandparkjába. A közönségdíjas nyereménye (a képre érkezett like-ok, kommentek és megosztások alapján): A mi erdőnk magazin éves előfizetés

 


 

Cikkajánló