Kibújtak a hóvirágok az Alcsúti Arborétumban

Itt a jel, hogy belátható távolságban van a tavasz. Az enyhe januárnak köszönhetően nyílnak a hóvirágok Alcsúton. Az egybefüggő hóvirágmező látványára ugyan még várni kell, de az első hírnökök már pompáznak az arborétumban. 

Szerző:
Alcsúti Arborétum Facebook-oldala
2018. február 6.

Itt a jel, hogy belátható távolságban van a tavasz. Az enyhe januárnak köszönhetően nyílnak a hóvirágok Alcsúton. Az egybefüggő hóvirágmező látványára ugyan még várni kell, de az első hírnökök már pompáznak az arborétumban. 

 

Üdítő látványt nyújtanak a viruló hóvirágok az Alcsúti Arborétum Facebook-oldalán közétett fotók szerint. A február elején kitett bejegyzésben azt írják, hogy „A jó idő meghozta gyümölcsét, hóvirágaink virágzásnak indultak! Bár még egybefüggő hóvirágmezőnk várat magára, de reméljük hamarosan látható!”

 

 

Míg a hóvirágmező teljes pompájában nem mutatja meg magát, addig is megéri ellátogatni az arborétumba, mivel az ország egyik legelső angolparkjában a hóvirágok mellett különleges növények és épített emlékek is várnak rád - ha még többet szeretnél megtudni, kattints ide!

 

A tavasz hírnöke: a hóvirág
A hóvirág az amarilliszfélék családjába tartozó növény, mely gyakran még hófoltok között virágzik, így a tavasz egyik hírnökeként tartják számon. 2017-ben az Év Vadvirága lett. Hazánk hegy- és dombvidékein sokfelé megtalálható, az Alföldön viszont igen ritka. A hóolvadással, illetve az első tavaszi napokkal virágzik már februártól, és virágzása a hegyekben májusig elhúzódhat. Magyarországon 2005 óta védelem alatt áll, így hagymáinak és virágainak gyűjtése is tilos. Természetvédelmi értéke egyedenként 10 000 Ft. Ha még többet szeretnél megtudni a hóvirágról, kattints ide.
 

 

irány az arborétum!
Megközelítés: Az arborétum autó nélkül is könnyen elérhető a Bicske és Székesfehérvár között járó autóbuszok „Alcsútdoboz, Kastély” megállójából. A járatok Bicske vasútállomásán a Budapestről érkező vonatokhoz is csatlakoznak. Kerékpárral ugyancsak a bicskei vasútállomásról indulva, a Csákvári úton és Felcsúton át, egy kellemes, tíz kilométeres túrával érhető el az arborétum.

 

Nyitvatartás: minden nap 10.00 - 16.00

 

Jegyárak
Teljes árú/felnőtt belépőjegy: 1 050 Ft
Kedvezményes belépőjegy: 700 Ft

Csoportos (min. 10 fő) teljes árú jegy: 900 Ft/fő
Csoportos kedvezményes jegy: 600 Ft/fő
Kísérőjegy: 300 Ft/fő

Szakvezetés csoportoknak (1,5 óra):
- 30 főig 15 000 Ft
- 30 fő felett 500 Ft/fő

Telefon: +36 22 353 219
Web: alcsuti-arboretum.hu
E-mail: info@puskashotel.hu

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

A hóvirág lett a 2017-es Év Vadvirága 

Hóvirágtenger a kétszáz éves angolparkban 

Nyakunkon a hóvirágszezon 

Cikkajánló