Kis hidak, nagy felfedezések februári számunkban

Az utolsó téli hónapban látványos hidakkal, egy újjászületett mecseki kilátóval, a sokszínű Hortobággyal és a Felvidék egyik legérdekesebb várával csábítunk a szabadba.

Szerző:
TM
2017. január 26.

Az utolsó téli hónapban látványos hidakkal, egy újjászületett mecseki kilátóval, a sokszínű Hortobággyal és a Felvidék egyik legérdekesebb várával csábítunk a szabadba.

Tíz helyszínünk toplistás tíz kisebb hídja ismert és kevésbé ismert túraútvonalakhoz kötődik: most megismerkedhetsz többek között a Gyadai tanösvény egyedi függőhídjával, a tatabányai via ferrata vietnami hídjával és a dégi angolkert fahídjával is.

 


Előrukkoltunk két új rovattal: mostantól 10 hónapon át bemutatjuk minden nemzeti parkunkat (a Hortobágyival kezdünk), a Mesél a térképben pedig érdekesebbnél érdekesebb elnevezésű helyszíneket keresünk fel. Ezúttal az Emberevő cigányok vesztőhelyének történetével foglalkoztunk.

 


A télnek még nincs vége, így jól jöhet outdoor kabátokat bemutató körképünk, főleg, ha szeretnéd felkeresni a magazinban bemutatott helyszínek egyikét, mint amilyen például História rovatunk e havi választottja, a füleki vár, vagy az orfűi főnix, azaz a Balázs-kilátó. Ha nagyobb kihívásra vágysz, ahhoz is van ötletünk: nekivághatsz például a Dunakanyar 66 jelvényszerző túramozgalomnak, amit részletesen bemutatunk ebben a számban.

 


Fókuszban a természet rovatunkban a Hortobágy természetfotósával, Szilágyi Attilával ismerkedhettek meg, aki bár a végtelen puszta közepén lakik, mégis úgy érzi, a világ közepén él. Folytatjuk az inkák földjének bemutatását, az Élet a Kéken záró részében elmondjuk, mire ügyelj, ha az Alföldi Kéktúrára készülsz, valamint jelentkezik a már megszokott Turistaretró, a Zöldhullám és a Szelekció is.

 

 

Cikkajánló