Lépéseket gyűjtve nyerhetnek milliókat az iskolák

Szeptember 25-én újra indul a „Millió lépés az iskoládért” program, mely ezúttal kiegészül egy kifejezetten az idősebb korosztálynak szóló kampánnyal is.

Szerző:
Aktív Magyarország/Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
2023. szeptember 20.

Szeptember 25-én újra indul a „Millió lépés az iskoládért” program, mely ezúttal kiegészül egy kifejezetten az idősebb korosztálynak szóló kampánnyal is.

Idén tavasszal az Aktív Magyarország Program támogatásával a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elindította a Millió lépés az iskoládért kihívást, ami minden idők legnagyobb mozgásra ösztönző játéka lett Magyarországon.

Ennek keretében több mint 200 ezer tanulót, szülőt, nagyszülőt ösztönöztek aktívabb életmódra, akik rendszeres mozgással 11 hét alatt 45 millió kilométernyi lépést tettek meg. A kihívásban közel 2000 iskola vett részt.

A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével lehetett részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirált a mozgásra. A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárták és megismerték az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tettek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról.

A népszerű kihívás szeptember 25-től újra elindul, hogy december 10-ig ismét gyűljenek a lépések. A szabály továbbra is az, hogy minél többen gyűjtik a lépéseket egy iskola számára, annál nagyobb az esély, hogy az intézmény megnyerje a 100 x 1 millió forint egyikét, amiből sporteszközöket vásárolhat magának. Sőt, most további 100 iskola kültéri pingpongasztalt is nyerhet. További részletek a verseny honlapján érhető el: milliolepes.hu.



Cikkajánló