Már 9 megyében tilos tüzet gyújtani

Nem elég az irdatlan kánikula, a hőségriadó, fokozott tűzveszély is van kilenc megyénkben.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép)
Forrás:
Nébih
2021. július 28.

Nem elég az irdatlan kánikula, a hőségriadó, fokozott tűzveszély is van kilenc megyénkben.

Kilenc megyében a száraz, forró időjárás miatt tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Tájékoztatásuk szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyében is fokozott tűzveszély van, ez a tilalom indoka.

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők. A térkép minden nap 0 óra 1 perckor automatikusan frissül, így minden esetben az adott napon érvényes tűzgyújtási tilalmakat mutatja. A „napi összefoglalók” mellett egy interaktív tűzgyújtási tilalom térkép is az érdeklődők rendelkezésére áll, amelynek segítségével pontosan be tudják azonosítani a lakóhelyük környékén található erdőterületeket.

Cikkajánló