Már lóháton is bejárhatod a Visegrádi-hegységet

Megnyitották a Pilis Ride erdei lovas úthálózat első szakaszát, kiépítettek 4 nyári istállót, és kijelöltek 56 kilométernyi erdei lovastúra-útvonalat.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
parkerdo.hu
2018. április 25.

Megnyitották a Pilis Ride erdei lovas úthálózat első szakaszát, kiépítettek 4 nyári istállót, és kijelöltek 56 kilométernyi erdei lovastúra-útvonalat.

A Pilis Ride útvonalhálózat első szakasza a Visegrádi-hegységben és a Pilisvörösvári-medence térségében található. Az ingyenesen használható, legalább 2,5 méter széles űrszelvényű utak nagyobbik része Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu és Pilisszentlászló térségében fut, de lehet lovagolni Csobánka és Pilisszentkereszt között, továbbá a Pilisvörösvárt, Pilisszántót, Piliscsévet és Kesztölcöt összekötő útvonalon is.

 

 

Visegrádon, az Apátkúti Vadászháznál és a Mogyoró-hegyen egy-egy 4 állásos nyári istálló épült, míg a Pilisszentkereszt melletti Som-hegyi Turistaháznál, illetve a Szentendre feletti Kő-hegyen 6 állásos istállókat alakítottak ki. Az istállók mindenütt már meglévő erdei szálláshelyek mellett épültek, így hosszabb, több napos túrák is könnyedén szervezhetők. Az istállóhelyért lovanként napi 2500 forintot kell fizetni, viszont a szolgáltatás tartalmazza a ló ellátásához szükséges széna, szalma és víz árát, valamint a szükséges eszközök használatát, és további 1000 forintért takarmány is igényelhető.

 

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. felhívja a figyelmet, hogy csak gyakorlott lovasok induljanak erdei túrára, és ők is kisebb csoportokban, semmiképpen se egyedül! Az erdei környezet, a vadon élő állatok, a gyalogos turisták, vagy a kerékpárosok megjelenése ló és lovasa számára is váratlan helyzeteket teremthet, amit csak kellően felkészült lovas tud uralni. Különösen fontos továbbá, hogy a sűrűn látogatott Pilisi Parkerdőben több helyen találkozhatnak egymással lovasok, gyalogosok vagy kerékpárosok, így kölcsönös odafigyelésre és a szabályok betartására van szükség a nyugodt kikapcsolódáshoz. A közös használatú nyomvonalakat a térképek külön jelölik, és a jelzések a terepen is láthatók.

 

 

Még több részlet és útvonalak ide kattintva.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Autó nélkül a legszuperebb főváros környéki kirándulóhelyekre

Három új kilátó is épül a főváros környékén

Egyre jobban szeretünk a főváros környékén kirándulni

Cikkajánló