Már túrát is tervezhetsz a Street View-n

Budapesti és környékbeli parkok, kirándulóhelyek, vidéki városok színházai, nevezetességei is várják mostantól a nyaralást, vagy hétvégi túrázást, napozást, pihenést tervezőket a Google Street View-n.

Szerző:
turizmusonline.hu
Fotó:
Google Street View
2015. június 11.

Budapesti és környékbeli parkok, kirándulóhelyek, vidéki városok színházai, nevezetességei is várják mostantól a nyaralást, vagy hétvégi túrázást, napozást, pihenést tervezőket a Google Street View-n.

Mielőtt úti célt választanál, körbenézhetsz például a botanikus kertként működő ELTE Füvészkertben, a sportot és kikapcsolódást ígérő Tabánnál, a Kis Svábhegyen, a Hármashatárhegyen, a fővárostól távolabb pedig beleshetsz például az Aggteleki Nemzeti Parkba és a veresegyházi Medveotthonba. 

 

 

A Street View-n leggyakrabban látogatott hazai nevezetességek toplistája:
Budavári Sikló
Halászbástya
Szent István Bazilika
Dohány utcai Zsinagóga
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
Egri Dobó István tér
Margitsziget Citadella
Szombathelyi Fő tér
Országház
 

A városlátogatást tervezőknek segít a Győri és az Egri Bazilika, a Szegedi és a Pécsi Nemzeti Színház, vagy Budapesten például a Szent István Bazilika és a Magyar Vasúttörténeti Park virtuálisan bejárható Street View-változata.

 

Magyarország autóval megközelíthető helyeit már 2013 óta be lehet járni a Street View-n, tavaly tavasz óta pedig több tucat olyan történelmi, kulturális vagy turisztikai szempontból fontos hely várja az internetezőket, ahol autóval nem, csak a most megjelenő új helyekhez hasonlóan, különleges, hátizsákra, triciklire vagy éppen zsúrkocsira erősített fényképezőgéppel tudott dolgozni a Street View operátora. Ezeket a helyeket utazás előtt bárki körbejárhatja virtuálisan, csak internetkapcsolat és egy számítógép, okostelefon vagy tablet kell hozzá. Asztali gépen a Google Térkép jobb alsó sarkában lévő kis sárga figurát a térképre húzva egy kék vonal mutatja, hol érhető el a Street View. Így lehet „bemenni” épületekbe, parkokba is. A Google Térképben a helyre kattintva megjelennek a Street View fotók is.

 

A nyaralás, hétvégi kikapcsolódás tervezésekor tavaly óta már olyan nevezetességeknél is körbe lehet nézni otthonról, mint például a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyei, az Egri vár, Hollókő ófaluja, a pécsi Dóm tér, Szeged sétálóutcája, a tihanyi bencés apátság és a Balaton-part, de hajózhatsz a Dunán is.

 

 

Cikkajánló