Máté Bence keselyűvel tarolt

Tegnap hirdették ki a 34. Magyar Sajtófotó Pályázat nyerteseit. A természet és tudomány (egyedi) kategóriában ismét Máté Bence nyert.

Szerző:
MTI
2016. január 26.

Tegnap hirdették ki a 34. Magyar Sajtófotó Pályázat nyerteseit. A természet és tudomány (egyedi) kategóriában ismét Máté Bence nyert.

A természet és tudomány (egyedi) kategória I. helyezettje (Máté Bence: Árulkodó szagok)

 

A 34. Magyar Sajtófotó Pályázat eredményeit ismertető sajtótájékoztatót a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) budapesti székházában tartották. Tranzitország című sorozatával Fazekas István (HVG) nyerte el a 34. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját, az André Kertész Nagydíjat pedig Déri Miklós (Déri és Társa Bt.) kapta meg A roma test politikája - Nincs ártatlan kép című sorozatáért.

 

A természet és tudomány (egyedi) kategória II. helyezettje (Komka Péter: ISS)


A természet és tudomány (egyedi) kategóriát Máté Bence Árulkodó szagok című fotójával nyerte el, a képen egy újvilági királykeselyű látható. A második Komka Péter az MTI/MTVA külsős fotóriportere lett ISS című képével. A természet és tudomány (sorozat) legjobbjának Hajdú D. András (szabadúszó) Cataracta című sorozata bizonyult.

 

A természet és tudomány (sorozat) I. helyezettje (Hajdú D. András: Cataracta)


A legjobb fotókból és sorozatokból március 24-én a Capa Központban nyílik kiállítás, a többi díjazott pályamunkát a www.sajtofoto.hu honlapon nézheted meg.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Díjat díjra halmoz Máté Bence

A világ Máté Bence szemével

Ezek az év legjobb természetfotói

 

Cikkajánló