Matyóföld mellett Tunézia

Nem történt földcsuszamlás, a ma megnyílt Utazás Kiállításon a külföldi díszvendég Tunézia, a kulturális díszvendég pedig Matyóföld.

Szerző:
forrás: MTI / DBS
Fotó:
Magyar Krisztián
2014. február 27.

Nem történt földcsuszamlás, a ma megnyílt Utazás Kiállításon a külföldi díszvendég Tunézia, a kulturális díszvendég pedig Matyóföld.

Közel 30 ország 500 kiállítója, számos társkiállítással együtt március 2-áig várja a turizmus iránt érdeklődőket a vásárvárosban. A BringaExpoval, kemping és lakókocsi kiállítással egybekötött rendezvény már a megnyitó napján is tömegeket vonzott.

 

 

Sokan voltak az Utazás Kiállítás első napján

 

Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervezéskoordinációért felelős államtitkára a rendezvényt megnyitó beszédében kiemelte, hogy tavaly ismét rekordot döntött a vendégforgalom: az előzetes adatok alapján a kereskedelmi szálláshelyeken 2013-ban 8,8 millió vendég 22,8 millió éjszakát töltött el. Rámutatott arra is, hogy a turizmus, a magyar gazdaság egyik motorjaként, jelentősen hozzájárul az ország gazdasági teljesítményéhez és a foglalkoztatáshoz.

 

 

Gyönyörű matyó hímzés

 

Idén főként a családi utazásokra fókuszálnak a kiállítók és speciális ajánlatokkal csábítják az érdeklődőket. A hazai városok és a természetjárók érdeklődésére is számot tartó desztinációk (nemzeti parkok, látogatóközpontok, tájegységek) is képviseltetik magukat a HUNGEXPO-n, kiváló alkalmat kínálva arra, hogy tájékozódjatok jövőbeli célpontjaitokról.

 

 

A kiállítás külföldi díszvendége Tunézia volt

 

Természetesen a Turista Magazint is megtalálhatjátok. Az "A" pavilon 210-es standjánál megismerkedhettek magazinunkkal és a Bejárható Magyarország Programmal is.

 

 

A Turista Magazin standjánál is sokan megfordultak

 

Fizess elő magazinunkra! Most az Utazás Kiállításon is megismerheted a Turista Magazint!

Cikkajánló