Még több Mars a Pannon Csillagdában

Ismételten megújul a bakonybéli Pannon Csillagda: új elemekkel bővül a Mars kiállítás, illetve megtekinthetitek a Galilei életéről és felfedezéseiről szóló izgalmas filmet is.

Szerző:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Fotó:
Pannon Csillagda/Facebook
2015. július 5.

Ismételten megújul a bakonybéli Pannon Csillagda: új elemekkel bővül a Mars kiállítás, illetve megtekinthetitek a Galilei életéről és felfedezéseiről szóló izgalmas filmet is.

A Pannon Csillagda 400 m2 területen avatja be a látogatókat a csillagászat és az űrkutatás rejtelmeibe. Az érintőképernyős űrutazáson, a meteorit simogatón, a távcsőparkon és a legmodernebb digitális planetáriumon túl hamarosan még több élményben lehet részed. Július 10-től megtudhatod, mire készüljön egy mars-turista, megismerkedhetsz a vörös bolygó múltjával és jövőjével, valamint megtudhatod, mit csinálnak az idegenek - azaz a felfedező robotok - a Marson.

 

Nézd meg a Mars kiállítást és simogass meteoritot!


A Planetárium műsorra tűzi a a firenzei Galilei Múzeum és a Vatikáni Csillagvizsgáló közreműködésével készült, vadonatúj filmet, az „Acta Galilei”-t. A mű a távcsöves csillagászat atyjának, Galileinek életét és felfedezéseit dolgozza fel. A felvételek eredeti helyszíneken - Firenze, Pádua, Pisa, Velence és Róma - követik végig Galilei sorsát. Korabeli dokumentumok és modern számítógépes animációk tárják fel a csillagos ég titkait, ahogy egykor a nagy tudós látta.

 

 

Információk

Nyitva tartás
Hétfő kivételével minden nap 10.00 - 18.00
Utolsó planetárium előadás 17.00
Pénztár zárás 17.30
Éjszakai programokra előre szükséges jelentkezni!

 

Jegyárak
Nappali programok
Felnőtt belépőjegy: 2000 Ft
Kedvezményes (diák, nyugdíjas, stb.) belépőjegy: 1600 Ft
Családi (2 felnőtt, 3 gyermek) belépőjegy: 5300 Ft
3 év alatt ingyenes a belépés
Esti programok
Belépőjegy: 2500 Ft/fő

 

Elérhetőség
E-mail: info@csillagda.net
Telefon: +36 88 461 245

Weboldal: csillagda.net
Cím:
8427 Bakonybél, Szt. Gellért tér 9.
GPS: 47.253114, 17.728339
(bejárat a Petőfi u. felől)

 
 

 

 

Cikkajánló