MTSZ hírek

Megújul a Piros 10-es Vándorlás útvonalának jelzése

A KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség irányítása mellett a megyei egyesületek és szakosztályok újítják fel a Közép-Dunántúli Piros útvonalának jelzéseit, és ahol szükséges, oszlopokat is kihelyeznek.

Szerző:
Horváth Zoltán
Fotó:
Gulyás Attila
2014. július 3.

A KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség irányítása mellett a megyei egyesületek és szakosztályok újítják fel a Közép-Dunántúli Piros útvonalának jelzéseit, és ahol szükséges, oszlopokat is kihelyeznek.

Mint arról korábban már hírt adtunk, a „Közép-Dunántúli Piros” túramozgalom meghirdetésének 10 éves évfordulójára „Piros 10-es” Vándorlást szervezett az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség. Most arról kaptunk hírt, hogy a jubileumi túrára turistajelzések felújításra kerülnek.


Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megye természetbarát szövetségei a saját területükön szervezik meg a vándorlást, amely ünnepélyes keretek között 2014. július 19-én Zírcről indul és augusztus 2-án érkezik Piszkére.
 

Komárom-Esztergom megyében a KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség irányítása mellett a megyei egyesületek és szakosztályok az alábbi útvonalakon újítják fel a piros sáv turista jelzéseket az elkövetkező időben:

 

 

Oroszlány - Mocsárrét - Szár, 22 km (Tatabányai VOLÁN SE, a vándorlás ezen a szakaszon július 29-én, kedden lesz).

 

Szár - Nagyegyháza - Csabdi, 24 km (Fehér Péter, Mária Út KE, a vándorlás itt július 30-án, szerdán lesz).

 

Csabdi - Somlyóvár - Tarján, 21 km (a Szent László patakig Fehér Péter, Somlyóvárig a Vulkán TSE, majd Tarjánig a TSC, a vándorlás július 31-én, csütörtökön lesz).

 

Tarján - Héreg - Pusztamarót, 15 km (Héregig a Vértesi Erőmű SE, onnan Pusztamarótig a Vulkán TSE, a vándorlás augusztus 1-én, pénteken lesz).

 

Pusztamarót - Piszke (Lábatlan), 10 km (Polacsek Mónika, Meteor, a vándorlás augusztus 2-án lesz).

 

Tájékoztatás a jubileumi túrára jelentkezőknek

A megyei szakaszon minden nap a szállástól 9.00-kor indulva a Tatabányai VOLÁN SE, a Vulkán TSE, a Vértesi Erőmű SE, a Mária Út KE, a TSC, a Meteor és a TAC túravezetői vezetik, kísérik a résztvevőket. Szállást mindenki saját maga szervezi Száron, Csapdin, Tarjánban és Pusztamaróton.

 

 

A jubileumi vándorlás 13. napjának helyszíne: Tarján határa

 

A Komárom-Esztergom megyei szakasz teljesítéséért is mindenki oklevelet és kitűzőt kap.

 

Meglepetések várják a túrázókat Somlyóváron és a célban, Piszkén!

 

Dinnyés István, Lábatlan polgármestere a Piszkei Gerenday Közösségi Házban, a Jubileumi Túra céljában ünnepélyes keretek között fogja átadni a díjakat, ajándékokat, jelvényeket, kitűzőket a teljesítőknek augusztus 2-án, a beérkezést követően a főszervezőkkel együtt.
 

Cikkajánló