Megújult a tatai Söréttorony

Hamarosan látogatóközpont is lesz a közelben, és sor kerül az egész Kálvária-domb megújítására. A torony mellett interaktív játszó- és pihenőteret alakítottak ki.

Szerző:
tata.hu
turizmus.com
Fotó:
tata.hu
Tóth Judit
2019. július 31.

Hamarosan látogatóközpont is lesz a közelben, és sor kerül az egész Kálvária-domb megújítására. A torony mellett interaktív játszó- és pihenőteret alakítottak ki.

A Söréttorony, más néven Fellner Jakab-kilátó eredetileg a Turul sörétöntödének adott helyet, ami 1939-től működött itt Stieber Antal irányítása alatt. A torony tetejéből olvadt ólmot csepegtettek a földszinten elhelyezett, vízzel teli edénybe. Az ólomcseppek zuhanás közben gömbalakot vettek fel, így szilárdultak meg a vízben. A hatvanas évektől már máshogyan gyártják a sörétet, és hasonló építményt hazánkban csak egy helyen, a Tolna megyei Borjádon találunk.

 

 


Most felújították a 37 méter magas kilátót, ahonnan szép panoráma nyílik a városra és a környező vidékre, a Gerecsére, Tatabányára és Dunaalmásra. Emellett jelenleg is újítják a Kőfaragó-házat, ahol látogatóközpontot hoznak létre, és a Kálvária-domb projekt része a tájépítészeti felújítás és a díszkivilágítások kiépítése is. Mindez több mint 50 millió forintból valósul meg.

 


A kilátó közelében interaktív játszó- és pihenőteret is létrehoztak, ahol pétanque, teke és mászófal is várja a látogatókat, ősztől pedig egy, a helyi építészetről szóló kiállítást lehet majd megnézni itt.

 

 

Hasznos információk

Nyitvatartás:
Hétfő kivételével mindennap 10-től 18 óráig, telefonos egyeztetéssel nyitvatartási időn túl is lehet látogatni

 

Árak:
2019. augusztus 4-ig a belépés ingyenes, ezt követően a felnőtt jegy 500 Ft, a diák és nyugdíjas 300 Ft, a csoportos (10 fő felett) pedig 250 Ft lesz.

 
 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Tornyok Tata tetején

Bevált a tűzijátékstop Tatán

Új rekordot döntöttek a tatai vadludak

Ahová a királyok is lazítani jártak - Tata

 

 

Cikkajánló