Megújult a vándorút

A Hegyek Vándorai Turista Egyesület teljes hosszúságában felújította a Felső-Őrségben található, jelvényszerző turistaút nyomvonalát.

Szerző:
Pálmai Vencel
Fotó:
Pálmai Vencel
2013. október 7.

A Hegyek Vándorai Turista Egyesület teljes hosszúságában felújította a Felső-Őrségben található, jelvényszerző turistaút nyomvonalát.


A 40 km hosszúságú Szent Imre Vándorút sorsa hosszú ideig bizonytalan volt, ugyanis a jobbára magánerdők területén húzódó útvonalon az elmúlt években folyamatos volt az erdőművelés (szálalás, tarvágás), ezért egyes szakaszokon igen nehéz volt a tájékozódás.

 

Ez évben kedvező változás állt be a területen, így nem volt kérdéses, hogy a túramozgalmat továbbra is életben kell tartani.

 

Az egyesület hagyományos kéthetes nyári technikai tábora ugyan idén 10 naposra rövidült, s ha ebből levonjuk még a két esős napot, akkor igencsak "termelékeny" munkát végeztek a Hegyek Vándorai. Az útvonalon a fonódó jelzéseket is felújították, valamint a szükséges pontokon az utak tisztítását is elvégezték, amely gyakran nagy erőfeszítést kívánt, ráadásul az összes oszlopos jelzést is felújították.


Az útvonal így problémamentessé, követhetővé vált az útvonal.

 

A korábban kiadott Szent Imre Vándorút igazoló füzetek elfogytak, ezért megkezdtük az anyag átdolgozását, amely azonban már csak elektronikus formában lesz letölthető a honlapunkról.

 

Az útvonal felújítása az MTSZ Útalap támogatásával valósult meg.

 

Köszönjük a segítséget és a munkát!

 

 

 

 

 

A Szent Imre Vándorút
Kép
 

A Hegyek Vándorai Turista Egyesület 1996-ban, a Millecentenárium tiszteletére alakította ki a Szent Imre Vándorútat Szentgotthárd - Horvátnádalja között, az egykori „vasfüggöny” mögötti területen, hogy a természetjárók megismerhessék a Felső-Őrség természeti szépségeit és látnivalóit. Az útvonal 1997-től vált jelvényszerző túrává. A túra útvonalát bárki, bármely irányba végigjárhatja és ha e tényt az igazoló füzet megfelelő helyén az előírt módon igazolja, akkor a teljesítésért elnyeri a túra kitűzőjét.


A túra útvonala piros sávval van jelezve, hosszúsága 39 km.

 

 

 

Cikkajánló