Mesés falvak december-januári számunkban

Szuper téli kirándulások célpontjai lehetnek a Toplista rovatunkba összegyűjtött csodaszép falvak, de ezeken kívül is bőven ajánlunk látnivalókat, többek között a megunhatatlan Dunakanyarban és a Bakony-vidéken.

Szerző:
TM
Fotó:
Fotó: Béres Attila
Gulyás Attila
123rf.hu
2017. december 1.

Szuper téli kirándulások célpontjai lehetnek a Toplista rovatunkba összegyűjtött csodaszép falvak, de ezeken kívül is bőven ajánlunk látnivalókat, többek között a megunhatatlan Dunakanyarban és a Bakony-vidéken.

Nehéz dolgunk volt, mert Magyarország mesés falvai közül csak tízet választhattunk ki; igyekeztünk olyanokat bemutatni nektek, amelyek környékén biztosan nem fogtok unatkozni, és pazarul feltöltekezhettek a táj látványával. Így került be a válogatásba a tavaly Magyarország legszebb fekvésű községének megválasztott Súr, a völgykatlan rejtekén megbújó Bakonybél és a borkóstolásra csábító Palkonya.

 

 

A közelgő karácsony szellemében ajándékötletekkel készültünk: túrázni szerető ismerőseidnek, családodnak bátran szemezgethetsz mostani Szelekciónkból. Az ünnepekre egy meghitt, havas túrával is hangolódhatsz, például Dobogókő környékén, ahogy Ti írtátok rovatunk szerzője tette. Barangoltunk a Dunakanyarban is; úti célunk Zebegény festői temploma volt, ami emlékezetes látnivaló lesz mindenkinek, aki kicsit is szereti az építészeti különlegességeket.

 

 

Beköszöntött a hideg tél, és valószínűleg sokan gondolják azt, hogy már semmi ehetőre nem bukkanhatnak a természetben - Gasztro rovatunkban rácáfolunk erre. A Zöldhullámban ez alkalommal a vadmacskát mutatjuk be, amelynek jövője veszélyben forog többek között élőhelyeinek leromlása és a hibridizáció miatt.

 

 

Összevont lapszámunkból az is kiderül, hogy mitől örökerdő az örökerdő, és hogy milyen kerékpáros fejlesztésekre számíthatunk a jövőben. A Kitekintőben a Magas-Tátrában megtett izgalmas túráról olvashatsz. Messzelátó rovatunkban most a bakonyi Vajda Péter-kilátóról írunk, a Hónap Turistaháza a Hubertlaki kulcsosház lett, a térkép pedig ezúttal az „egyszervolt” Jásztelekpusztáról mesél.

 

A DECEMBER-JANUÁRI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.

Cikkajánló