Keresés eredménye

Sziklába vájt istállóban telelnek a szürkék

A bükkaljai kőkultúra legismertebb és legősibb emlékei a kaptárkövek. A Bükkalján azonban számos más kőből faragott látnivaló is van, többek között pincék, barlanglakások, és láthatunk még néhány kőbe vájt istállót is, amelyeknek egy részét ma is használják még.

2022.12.15.

Klassz téli túracélpontok a legfrissebb Turista Magazinban

Téli összevont lapszámunkban igyekszünk hasznos ötletekkel, tippekkel, túraleírásokkal segíteni a megfelelő kirándulóhelyek kiválasztását a hideg hónapokban is. Az ismertebb hazai célpontok mellett olyan kevésbé felkapott helyszíneket is bemutatunk, mint a Szalonnai-hegység és a Bódva völgye különleges látnivalói.

2020.11.27.

Síneken a Börzsöny kapujába

A főváros felől érkezve, Nógrád és Királyrét fölött hazánk turistautakkal talán legsűrűbben átszőtt és legvadregényesebb vidéke kezdődik. Ami viszont nem jelenti azt, hogy az eddig tartó út ne lenne hasonlóan különleges, sőt: decemberben akár maga az utazás lehet a legfőbb élmény, és csak két vonatjegy kell hozzá.

2018.12.10.

Ócsa 800 éves templomától a nádtetős pincesorig

A település gyönyörű templomától nem vitatjuk el az Europa Nostra díjat: minden kor nyomát felfedezhetjük rajta, legyen szó a janicsárok pengéiről vagy egy pusztító tűzesetről. És ha már ott voltunk, körbenéztünk Ócsán: többek között a tájházat és a pincesort is szemügyre vettük.

2018.12.05.

Megérkezett december-januári összevont lapszámunk

Címlapunkon Ócsa 13. században épült temploma egy különleges perspektívából, előtérben a tájházakkal. Persze, ha fellapozod a magazint, akkor sem fogsz csalódni: megismerheted Szeged boszorkányszigetét, ajánlunk vártúrákat kezdőknek és haladóknak, és börzsönyi kisvasutazásról is olvashatsz.

2018.12.03.

Mesés falvak december-januári számunkban

Szuper téli kirándulások célpontjai lehetnek a Toplista rovatunkba összegyűjtött csodaszép falvak, de ezeken kívül is bőven ajánlunk látnivalókat, többek között a megunhatatlan Dunakanyarban és a Bakony-vidéken.

2017.12.01.