Mi is készülünk a Kéktúrázás napjára – A Turista Magazin fotós túrája

A Tapolcai-medence pompás bazaltformái, látványos szőlősorai és persze a Balaton ragyogó víztükre lesznek a főszereplői a Tapolca–Badacsonytördemic kéktúraszakasz szombati bejárásának.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila
2020. október 8.

A Tapolcai-medence pompás bazaltformái, látványos szőlősorai és persze a Balaton ragyogó víztükre lesznek a főszereplői a Tapolca–Badacsonytördemic kéktúraszakasz szombati bejárásának.

A Kéktúrázás napján, október 10-én (szombaton) az országot átszelő legendás túraútvonalat 70 részre osztva 70 túracsoport fogja egyszerre, egyidőben bejárni. Szerkesztőségünk is részt vesz a jeles eseményen, ahol a magazin munkatársai fotóstúra keretében fogják vezetni a Balaton-felvidék legszebb részeit elénk táró, Tapolca és Badacsonytördemic közötti kéktúraszakaszra jelentkező természetjárókat. A 17 km-es útvonal előzetes bejárása során minket is teljesen lenyűgöztek a látványos geológiai formák és a balatoni táj hamisítatlan, tanúhegyekkel tarkított panorámái.

Csupán a terepi viszonyok felmérése és a legjobb fotópontok kiválasztása miatt jártuk be előzetesen a terepet, de így sem tudtuk megállni, hogy ne készítsünk néhány képet a varázslatos tájról. Bárki és bármikor érkezik erre a vidékre, évszaktól függetlenül is festői és izgalmas élményben lehet része, különösen, ha fotós szemmel nézi a világot.

A Kéktúrázás napjához bárki csatlakozhat ingyenesen, csupán regisztrálni kell a kekturazasnapja.hu oldalon. Fontos viszont tudni, hogy a nagy érdeklődés miatt a legtöbb túra már betelt, így a Turista Magazin fotóst túrája is! Reméljük, hogy ettől függetlenül az általunk megosztott 13-as számú balatoni túra hangulatképei azok számára is kedvet adnak egy őszi kiránduláshoz, akik ez alkalommal sajnos lemaradtak rólunk. Nézz szét az esemény honlapján, hol van még szabad hely, és hova érdemes kirándulni menni a jövőben.

Cikkajánló