Most élőben is megnézheted a világ Legjobb Asztrofotóját!

Többek között a világ Legjobb Asztrofotóját, de emellett még közel 100 remek felvételt nézhetsz meg az idei Csillag-Képek asztrofotó-kiállításon.

Szerző:
Pálvölgyi Krisztina / TM
Fotó:
Éder Iván
Komka Péter
Bagi László
Francsics László
2019. október 3.

Többek között a világ Legjobb Asztrofotóját, de emellett még közel 100 remek felvételt nézhetsz meg az idei Csillag-Képek asztrofotó-kiállításon.

Egy lenyűgöző kozmikus utazásra invitálja a tavaly alakult Magyar Asztrofotósok Egyesülete és a Magyar Természettudományi Múzeum az éjszakai égboltot, bolygókat, csillagokat, galaxisokat kedvelőket. Idén már másodszor rendezik meg a Csillag-Képek asztrofotó-kiállítást, amelyen a hazai asztrofotók legjobbjaiból láthatunk majd egy pazar válogatást.

 

Éder Iván: Égi szabadságszobor

 

Az október 5-én nyíló kiállításon több mint 50 fotós fényképeit nézhetjük majd meg kinagyítva, és ahogy a szervezők közösségi oldalán láttuk, számos méteres nagyítást is készítettek, így még aprólékosabban szemügyre vehetjük majd a kozmosz kincseit. A kiállításra három témakörben várták a fényképeket a szervezők a fotósoktól: Asztrotájkép, Naprendszer, Mélyég (galaxisok és csillagködök).

 

Komka Péter: Naplemente a Medves-fennsíkon


A Földünkről is látható égi jelenségektől kezdve egészen a messze-messze lévő, láthatatlan, kozmikus jelenségekig csodálhatunk meg képeket a kiállításon. Az asztrofotósok segítségével a világegyetem titkaiba leshetünk bele, a felfoghatatlannak tűnő távolságok pedig eltűnnek, ahogy szemünk elé tárul a világűr.

 

Bagi László: Az univerzum legnagyobb rózsája

 

A tavaly első alkalommal megrendezett kiállításból kiindulva, amit mi is megnéztünk, valószínű, hogy az idén sem fogunk csalódni. Sőt, ezúttal egy igazi kuriózumot is szemügyre vehetünk majd, ugyanis az alig egy hónapja a világ Legjobb Asztrofotósának megválasztott Francsics László képei is kiállításra kerülnek. Többek között azt a fázisos, holdfogyatkozást ábrázoló alkotását is megnézhetjük, amit a világ Legjobb Asztrofotójának választottak.

 

Francsics László: Into the Shadow - Az Év Asztrofotósa pályázat abszolút győztes képe

 

A november 3-ig látogatható kiállítás ünnepélyes megnyitója október 5-én 16 órakor lesz a Magyar Természettudományi Múzeumban, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Mi biztosan ott leszünk.

 

Végül nézzétek meg a szervezők által a kiállítás anyagából készített, rövid, kedvcsináló videóját:

 

 

 

Kapcsolódó cikkek: 

Magyar fotósé lett a világ Legjobb Asztrofotója

A világ Legjobb Ifjú Madárfotósának kiállításmegnyitójára mindenki kíváncsi volt

Daróczi nyulai verhetetlenek - Ismét ők lettek a világon az elsők

Cikkajánló