MTSZ 110 túrák: Világ Gyalogló Nap Tatán

A Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség október első szombatján ismét Tatára invitálta a túrázni vágyókat a Magyar Szabadidősport Szövetség Világ Gyalogló (Hó)Nap felhívására.

2023. november 15.

A Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség október első szombatján ismét Tatára invitálta a túrázni vágyókat a Magyar Szabadidősport Szövetség Világ Gyalogló (Hó)Nap felhívására.

A Tata elnevezésű, 27. alkalommal megrendezett túra IVV esemény (Nemzetközi Népsport Szövetség) is, és egyben az Észak-Dunántúli Kupa, valamint a Magyar Természetjáró Szövetség által meghirdetett „Egész évben 110” túrasorozat része.

A kellemes őszi időjárásnak köszönhetően 124 túrázó sétált a tatai tavak körül október 7-én. Többen jöttek kisebb gyerekekkel, akik a Cseke-tó megkerülésére vállalkoztak, ez 5 km-es táv. A legkedveltebb útvonal az Öreg-tó megkerülése volt, ami 7 km-es túrát jelent. A 10 km-es táv érintette mind a két tavat, vagy ha kétszer kerülte valaki az Öreg-tavat, akkor az 14 km gyaloglást jelentett. A leghosszabb túralehetőség a 20 km-es táv volt, ami a Tatai Fényes Tanösvényt is érintette - erre 23-an vállalkoztak.

A túrázók a jelvény mellé oklevelet kaptak, amelyre az MTSZ 110-es jubileumi bélyegzője is rákerült. Mint minden évben, díjazták a nagy csapatokat, így most két kupát sikerült kiosztani. A legnagyobb létszámmal, 18 fővel a tatabányai Vulkán Tömegsport Egyesület csapata vitte el a nagyobb kupát. A másik kupát a székesfehérvári Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület kapta.

Az IVV túra kapcsán többen vehették át a megérdemelt nemzetközi jelvényeket:

  • Farkas Zoltán - 475. alkalomért
  • Farkas Ferencné - 375. alkalomért
  • 500 km teljesítéséért Ispán Attila kapta meg a jelvényét.
  • Még hárman vehették át a 10. alkalomért járó elismerést.

A szervezők a túra után zsíros- illetve lekvároskenyér-partival jutalmazták a túra résztvevőit.

Cikkajánló