„Muzsikál az erdő” a Királyi Erdőben

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2014. szeptember 27-én Székesfehérvár közeléből, a Gaja-völgyből jelentkezik.  

Szerző:
muzsikalazerdo.hu
Fotó:
Dőry Ilona
Gulyás Attila
muzsikalazerdo.hu
2014. szeptember 17.

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2014. szeptember 27-én Székesfehérvár közeléből, a Gaja-völgyből jelentkezik.  

Az immár 11 éve szerveződő Príma Díjas „Muzsikál az erdő” nemcsak a Mátrában várja az erdő és a művészetek barátait, hanem elindult az országos rendezvénysorozattá válás útján.

 

 

Dőry Ilona: Gaja-völgy tükör-kép

 

A programok a Gaja-völgyi Tájcentrumban Fehérvárcsurgó határában a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. fő támogatásával jönnek létre. A szervezésbe bekapcsolódott a helyi Erdőkért Egyesület. A szeptember 27-i „Muzsikál az erdő” egyben a helyi Erdők Hete nyitórendezvénye is. Az Erdők Hetét az Országos Erdészeti Egyesület 1996 óta évente rendezi meg, azzal a céllal, hogy országosan felhívja a figyelmet az erdők jelentőségére, fontosságára. A Muzsikál az Erdő Alapítvány, a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület céljai találkoztak: az erdő közjóléti funkciójának előtérbe helyezése, a környezeti kultúra terjesztése, a környezettudatos, fenntartható emberi életforma népszerűsítése.

 

 

Ménesi Gergely, a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának karmestere

 

A „Muzsikál az erdő” a Királyi Erdőben csodálatos erdei helyszínen várja az érdeklődőket. A Gaja-patak szurdokvölgye egyedülálló, természetes erdőtömb a Székesfehérvár környéki kultúrtájban. Változatos növény- és állatvilága, sajátos klimatikus viszonyai különleges szabadtéri koncertteret biztosítanak a rendezvénynek. Az erdő lombkoronája alatt az 1996-ban alakult Győri Egyetemi Zenekar Mozart A-dúr hegedűversenyét és Mozart G-mol szimfóniáját szólaltatja meg. A külföldön - többek között Németországban, Ausztriában, Svájcban - is koncertező zenekart 1999 óta Ménesi Gergely, a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának a karmestere irányítja. Ménesi Gergely a kezdetektől fogva fellépője, támogatója, sőt egyik emblematikus alakja a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatnak.

 

A programok összművészeti jellegére jellemzően kiemelkedő képzőművészeti esemény részesei lehetnek a jelenlévők, hiszen a Gaja-völgyi erdőben felavatják Józsa Judit kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagja Összetartás című emlékplakettjét.

 

A rendezvény törzsközönsége otthon érezheti magát a Gaja-völgyében, hiszen valamennyi megszokott programelem megvalósul: természetesen részt vehetnek szakvezetéses erdei sétán, ahol néprajzi meglepetések is várják a túrázókat; kerékpártúrával, tájékozódási versennyel várjuk a sportolni vágyókat; a legkisebbek zenei és képzőművészeti, valamint ügyességi programokat találhatnak a Pisztrángos tónál; megtekinthetik az idei „Muzsikál az erdő” fotópályázat díjnyertes képeinek a kiállítását; megkóstolhatják a helyi termékeket és ételeket. A Muzsikál az erdő rendezvényeire jellemző módon a napot kötetlen beszélgetésre lehetőséget biztosító borkóstoló és táncház zárja.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a „Muzsikál az erdő” a Királyi Erdőben rendezvényre. A részletes programterv a www.muzsikalazerdo.hu honlapon érhető el.

 

 

 

 

 

------------- Dőry Ilona, Gaja-völgy, Egymásban

 

Kapcsolódó cikkeink:

Az erdő és a zene együtt tölti fel a lelkünket

Most nem csak madárdaltól zeng a Mátra

Földöntúli élmények

Ágasvár az örök meglepetések helye

Cikkajánló