​Neked van kedvenc padod?

Ha igen, hol van, miért pont az, és meg is mutatnád a többieknek?

Szöveg:
2022. december 6.

Ha igen, hol van, miért pont az, és meg is mutatnád a többieknek?

A természetet járva sokszor érezhetjük úgy egy-egy helyen, hogy itt most jó lenne megállni néhány percre és nem csinálni semmit. Egyszerűen csak élvezni szeretnénk a csendet, a tájat, a környezetet, vagy csak magunkra szeretnénk figyelni egy kicsit, ahogy lelassul a pulzusunk, megállnak a gondolataink és elcsendesedünk.

Hogy nem vagyunk egyedül ezekkel a gondolatokkal, jó bizonyítékok azok a padok, amelyek pont az imént említett – gyakran eldugott – helyeken állnak, és csak arra várnak, hogy rájuk telepedve élvezzük a környezet hangulatát.

Én ez úton is szeretném megköszönni a padépítők igyekezetét, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a hűvösvölgyi otthonunk közelében két olyan helyet is tudok kapásból mondani és most meg is mutatni, ahová bármikor szívesen elmegyek, csak úgy, pusztán a hely, és egy kis ücsörgés kedvéért.

Az egyik a hármashatárhegyi reptér egyik végében található kis dombon van, amit Határnyereg néven találunk meg a térképen, és egy kis felhagyott bánya mellett kell felkapaszkodni. Itt a dombtetőn áll egy – néhány éve készített - betonpad, amelyről beláthatjuk az alattunk terpeszkedő hatalmas sík területet és a távoli dombokat, ahol Pesthidegkút és Solymár házai látszanak.

A másik kedvenc helyem már jóval forgalmasabb, pláne hétvégente, ugyanis a Nagykovácsi felett található Nagy-Szénásról van szó, ahol egy apró fapadról egészen varázslatos panorámában lehet részünk, és ha viszünk magunkkal egy jó távcsövet, gyakorlatilag végtelen mennyiségű időt eltölthetünk itt a nézelődéssel. Ugyan – akárcsak a korábban említett repteres helyen – gyakran fúj itt a szél, de ez sokszor csak hozzátesz a „magashegyi” élményhez, és inkább vigyünk magunkkal egy réteggel többet.

Ha neked is van kedvenc padod a természetben, arra kérünk, hogy oszd meg velünk és az olvasóinkkal a Facebook oldalunkon, kommentként a cikk alatt. Legalább egy képet és néhány sort szeretnénk kérni róla, mert egy kis összeállítást szeretnénk készíteni a beérkezett anyagokból.
Cikkajánló