Nem rémisztenek az 50 méteres falak?

2013. augusztus 24-én és 25-én nagyszabású Mászó Jammel ünnepelik a 40. évfordulót a sziklamászás szerelmesei.

Szerző:
Perem Sziklamászó Egyesület
Fotó:
magnezia.hu
2013. augusztus 21.

2013. augusztus 24-én és 25-én nagyszabású Mászó Jammel ünnepelik a 40. évfordulót a sziklamászás szerelmesei.

A világon egyedülálló rendezvény az Aggtelek Kupa és már négy évtizedes múlttal büszkélkedhet. Baradla-barlang bejárata feletti sziklafalon az év egyéb napjain szigorúan tilos a mászás, de ezen a két napon, minden évben kiélhetik maguk sportág rajongói. A szervezők az összes mászható szikla felületét beépítették öt szektorban, közel 1000 m2 falfelületen, 21 úttal (V-IX. nehézségekben), több, mint 250 biztosítási ponttal, összességében 1,5 km kötéllel várják azokat, akik nem szenvednek tériszonytól és akiknek biztos örömforrást jelent egy ilyen remek sziklafal meghódítása.

 

Meghirdetett Kategóriák:
Női B - Női A - Férfi B - Férfi A - Senior

Ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket maximálisan kiélvezhessétek, most alkalom nyílik arra is, hogy mászótársaitokkal, akár saját felszereléseteket felhasználva, csoportokba szerveződve mászhassatok. 2 nap alatt összesen 15 óra áll rendelkezésetekre, ahhoz, hogy pontokat gyűjtsetek, ami a végső sorrendet határozza meg. Annak érdekében, hogy a társaság este is jól szórakozzon különböző vetélkedőket szerveznek és koncert is lesz.

 

Ha nem rémisztenek az 50 méteres falak akkor ott a helyed!

 

Bár az előnevezési időszak már lezárult a szervezők a helyszínen is biztosítanak lehetőséget a benevezésre azoknak, akik hirtelen felindulásból indulnak mászni Aggtelekre. A versennyel kapcsolatban kérdésed van, akkor nyugodtan érdeklődj a +36 20/554 28 77-es telefonszámon!

 

 

 

Cikkajánló